Krizova och Scott toppar — här är försäsongens interna poängligor
Publicerad: 2019-09-09
Brynäs
Med seriepremiärerna mindre än en vecka bort summerar vi försäsongen genom att titta på de interna poängligorna.

Träningsmatcherna är över och om bara några dagar är säsongen igång på allvar.

SDHL-truppen premiärspelar hemma i Gavlerinken på fredag, när Göteborg kommer på besök.

För SHL-lagets del är det seriepremiär i Göteborg, mot Frölunda på lördag.

Och visst finns det en hel del att ta med sig från de träningsmatcher vi spelat den senaste månaden.

Inte minst när det gäller segrar.

Magnus Sundquists manskap har vunnit sju av åtta matcher under försäsongen, och avslutade med att ta hem segern i Skoda Trophy den gångna helgen.

— Om jag säger så här, jag vinner hellre sju av åtta än att förlora sju av åtta även om man inte räknar poäng på försäsongen. Vi har tagit varje match som ett läroting där vi kan förbättra oss. Sen har det inte varit matcher där allt har varit bra från minut ett till minut 60, men det är det inte i SHL heller utan matcher svänger alltid i karaktär, säger han om försäsongen och fortsätter:

— Vi fick en bra avslutning mot ett SHL-lag i Leksand, och det fanns mycket bra att ta med sig från den matchen. Så jag tycker att det har gått i den utveckling vi önskat, även om det är många saker som ännu ska bli bättre.

Vad har ni främst jobbat på i spelet?

— Vi har verkligen försökt vårda och spela mer puck. Då blir det fler och längre anfall och en roligare hockey. Det har vi anammat. Sen visst, det kan bli lite för omständligt i egen zon ibland men vi vill spela puck och inte bara slänga puckar och åka och jaga för det fungerar inte i längden.

Även för Henrik Glaas gäng har det till största del blivit vinster. På fyra träningsmatcher gick man segrande ur tre av dem, och förlusten kom på straffar i en match där vi hade fem spelare på landslagsuppdrag.

— Jag tycker att vi har gjort en bra försäsong. Till och med riktigt bra. Spelet sitter inte till 100 procent men vi har fått ihop bitarna bra och formationerna börjar sitta. Vi har blivit bättre för varje match och genrepet mot Modo var vår bästa insats den här försäsongen. Det var en bra värdemätare. Då fick vi igång powerplay också vilket alltid är skönt att se, säger Glaas.

— Det offensiva och kreativa spelet har sett riktigt bra ut men vi har kvar att jobba på i det defensiva spelet. Men det är sånt som man alltid jobbar vidare på, varje träning och match hela säsongen.

Poängmässigt var den tjeckiska landslagsduon Denisa Krizova och Katerina Mrazova bäst i SDHL-laget under försäsongen, tätt följda av Erika Grahm och förra årets poängvinnare i SDHL, Michela Cava.

— Och då var ändå tjeckiskorna borta en match. Vi har en offensiv spets som är topp i hela ligan. Men vi har inte bara spets på en eller två spelare, vi har en bra bredd med många producerande spelare både på forward- och backsidan. Vi har många som kommer att visa upp sig i vinter, det är jag inte ett dugg orolig för, säger Glaas.

I SHL-truppen har flest poäng kommit från Greg Scotts klubba. På åtta matcher har han gjort fem mål och sju assist. Han följs av tre andra nyförvärv i Jonathan Sigalet, Anton Rödin och Jaedon Descheneau med tio, nio respektive åtta poäng.

— Poängligan på försäsongen är inget jag bryr mig om eller som jag tittar på, men samtidigt är det skönt att se att de kan leverera. Sen ska spelare som Scott och Anton ta ett par snäpp till innan det kommer bli riktigt bra, och de vet de själva om också. Det är ingen hemlighet och det finns mer att ta av där, ihop med andra i laget, säger Sundquist.

Inför årets säsong har vi sålt över 300 nya seriekort till SHL och 50 till SDHL. Bli en nyckelspelare du också och läs mer om vårt nya erbjudande genom att klicka här!

Du missar väl heller inte chansen att stötta oss på SHL-premiären i Göteborg? Totalt har vi 450 biljetter på Brynässektionen och ett fåtal finns ännu kvar. Läs mer om det här!

FÖRSÄSONGENS POÄNGLIGA

SDHL (mål+assist=poäng):

  1. Denisa Krizova 2+4=6.

  2. Katerina Mrazova 4+1=5.

  3. Erika Grahm, 2+2=4.

  4. Michela Cava 2+2=4.

  5. Emma Murén 1+1=2.

  6. Emma Forsgren 1+1=2.

  7. Hanna Rylander 1+1=2.

  8. Lara Stalder 0+2=2.

  9. Johanna Olofsson 0+2=2.

  10. Maja Nylén Persson 1+0=1.

  11. Sarah Forster 0+1=1.

  12. Georgina Farman 0+1=1.

SHL (mål+assist=poäng):

  1. Greg Scott 5+7=12.

  2. Jonathan Sigalet 2+8=10.

  3. Anton Rödin 2+7=9.

  4. Jaedon Descheneau 5+3=8.

  5. Jacob Blomqvist 3+2=5.

  6. Emil Forslund 3+1=4.

  7. Eric Norin 1+3=4.

  8. Joachim Rohdin 1+3=4.

  9. Daniel Mannberg 1+2=3.

  10. Nicklas Danielsson 2+0=2.

  11. Samuel Asklöf 2+0=2.

  12. Alexander Lindelöf 1+1=2.

  13. Lukas Zetterberg 1+1=2.

  14. Johan Alcén 0+2=2.

  15. Lukas Kilström 1+0=1.

  16. Linus Ölund 1+0=1.

  17. Josef Ingman 1+0=1.

  18. Tomi Sallinen 0+1=1.

Internmatchen Svarta mot vita är inte medräknad i poängtabellen.

Matchprotokoll från försäsongen är inte alltid 100 procent tillförlitliga, och därför kan det finnas avvikelser i poängligorna ovan.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist