• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan

Brynäskeepern om succén och nya sexpoängsmatchen: ”Måste stanna i min egen bubbla”

30 november 2018 16:27

Brynäs har tagit fem segrar på sina sju senaste.

Mycket tack vara målvaktsspelet.

Sonja van der Bliek gör succé i kassen just nu.

— Det handlar mycket om fokus, säger Brynäskeepern.


Brynäs hade fyra raka vinster inför matcherna mot serieledande Luleå förra helgen.

Där blev det två förluster men i onsdags studsade laget tillbaka och tog en blytung 3—1-seger mot Djurgården hemma i Gavlerinken.

Noterbart är att tre av de fem segrarna dessutom kommit mot lag som ligger över Brynäs i tabellen.

— De senaste sju matcherna har varit positiva även om vi förlorade mot Luleå. Den senaste mot Djurgården var en kanonseger med tanke på var vi är i tabellen, en sexpoängsmatch, säger målvakten Sonja van der Bliek.

Kanadensiskan är en stor anledning till lagets resultat den senaste tiden. Segern mot Djurgården var inget undantag, och hon hade en räddningsprocent på 95,83.

— Det känns bra just nu. Det var många chanser åt båda håll och mycket som hände framför mål. Jag hade lite tur några gånger men det kändes ändå stabilt för mig hela matchen, säger hon och fortsätter:

— Vi spelade jättebra, även om det kanske var lite slarvigt ibland och pucken studsade runt mycket. Men vi fick studsarna med oss och jobbade stenhårt tillsammans. Det är nog en av skillnaderna från början av säsongen. Skönt att vi får resultaten med oss då.

Van der Bliek ligger på åttonde plats i SDHL:s målvaktsliga. Efter en lite tyngre inledning på sin tid i Sverige har hon nu kommit till rätta. 29-åringen har en lurig spelstil och kan stundtals se lite loj ut på isen för att sedan blixtra till med en klassräddning. Något hon själv också medger:

— Haha, jag vet inte, jag gillar att vila lite när det inte händer något precis vid mig. Den här säsongen har det varit mycket som hänt runt målet när vi spelat, så när det är lite lugnare får man passa på. Men när pucken kommer in i vår zon så är jag redo.

— Det handlar mycket om fokus. Jag måste stanna i min egen bubbla för att hålla fokus och då kanske det ser ut som att jag inte är fokuserad fast att jag är det, haha.

På söndag ställs man mot AIK med nedsläpp 14.00 hemma i Gavlerinken. Brynäs ligger på sjunde plats i tabellen och AIK följer på åttonde plats, tre poäng bakom.

— Superviktig match för oss, precis som den mot Djurgården. Det lär bli jämnt och vi förlorade mot dem senast (0—2) men vi har blivit mycket bättre sen dess och vi kommer gå för tre poäng, säger van der Bliek.