Wakefield tillbaka när Brynäs vann hemma mot Djurgården
Publicerad: 2018-11-28
Det var Brynäs första femma som visade framfötterna i Gavlerinken när Brynäs vann mot Djurgården med 3-1.

Det var ett revanchsuget Brynäs som ställdes inför Djurgården i hemmaborgen under onsdagskvällen.

9.31 spelat av den första perioden tog Brynäs ledningen med 1-0 via Matilda Af Bjur efter en pass av Wilma Carlsson.

Dessvärre kvitterade Djurgården till 1-1 bara två minuter senare i spel fem-mot-fyra.

17.37 åkte Brynäs på ett lagstraff med för många spelare på isen. Djurgården hade fåtal lägen men Brynäs spelade av det numerära underläget.

Lagen gick till periodvila med 1-1 på tavlan.

I den andra perioden blev det en hel del utvisningar.

Det var under en av dessa som Brynäs tog ledningen med 2-1 via Georgina Farman. Hon var assisterad av Hanna Rylander och Jennifer Wakefield.

Wakefield som var tillbaka efter en längre tids frånvaro gjorde precis det hon är bra på, att göra poäng.

Där efter lyckades inte Djurgården hitta tillbaka.

7.12 in i den tredje perioden utökade Erika Grahm Brynäs ledning till 3-1 i samband med ett friläge. Även där var Wakefield andra assist.

Lagen var stundtals jämna men Brynäs drog det vassaste strået och kunde vinna matchen med 3-1.

Brynäs–Djurgården 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (9.31) Matilda Af Bjur (Wilma Carlsson, Andrea Cordoba), 1-1 (11.24) Josefine Jakobsen (Isabel Waidacher, Andrea Dalen) spel fem mot fyra

Andra perioden: 2-1 (5.56) Georgina Farman (Savannah Newton, Jennifer Wakefield) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-1 (7.12) Erika Grahm (Hanna Rylander, Jennifer Wakefield)

Skott: 4-10, 6-6, 5-8. Totalt: 15-24.