• Huvudsponsorer

Säsongen är över - stort tack till alla Brynäsare som stöttat oss

14 mars 2019 21:43
Herr

Brynäs föll med 2-5 borta mot Frölunda i omgång 52. Därmed är SHL-säsongen 18/19 över. — Vi har presterat för dåligt, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist till CMore.


Säsongen är över.

Förlust, 2-5, borta mot Frölunda betyder att vi har spelat klart för säsongen 18/19. Alldeles för tidigt.

Mitt i den enorma besvikelsen vill vi rikta ett stort tack till alla Brynäsare som gjort allt i sin makt för att stötta oss under säsongen.

Tack till alla supportrar från syd till norr i landet. Tack till alla våra ideella krafter. Tack till alla våra partners, stora som små. Tack till alla er som på något sätt följer och engageras av vår förening. Utan er stannar Brynäs IF.

Utvärderingen och reflektionerna av varför säsongen sett ut som den gjort har pågått en längre tid och fortsätter så att göra. Vi kommer att återkomma med start redan i morgon och berätta hur vi som förening tänker och resonerar gentemot nästa säsong.

I kväll är det en fruktansvärd besvikelse för alla oss Brynäsare, och så ska det vara. Det må vara en förbaskat sliten klyscha i ett sådant här läge - men vi andas Brynäs IF tillsammans i med och motgång. Vi gör det i kväll, vi gör det i morgon - och vi fortsätter göra det nästa säsong.

Lagkaptenen Jacob Blomqvist till CMore.

— Det känns åt helvete. Vi har varit för dåliga över säsongen. Det är inte matchen i kväll där det avgörs. Vi har presterat för dåligt och det är därför vi inte kommer till slutspel.

CMore: Ni missar slutspel på sämre målskillnad än lag tio, gör det saken extra jobbigt?

— Det är skitsamma. Vi tog oss inte vidare, tio eller en poängs marginal är skitsamma.

Så tänker sportdirektören Andreas Dackell

"Tittar vi därifrån på fler egenskaper så vill vi ha spelare som passar in i den hockeyn vi vill spela. Så självklart spelare som kan spela en kreativ hockey. En annan otroligt viktig aspekt är om det är en spelare som är bra på att lyfta andra och göra andra bra."

Här kan du läsa en lång intervju med sportdirektören från den 7 februari. Mycket av det Dackell säger där gäller fortsatt mot den stundande silly season.

Vi återkommer sedan, som skrivet ovan, ytterligare med färska kommentarer under morgondagen (fredag).

Matchfakta: Frölunda HC-Brynäs IF 5-2

Första perioden: 1–0 (0.57) Joel Lundqvist (Jonathan Sigalet, Mats Rosseli Olsen), 1–1 (4.36) Nicklas Danielsson (Joel Kellman, Ryan Gunderson) spel 5 mot 4, 1–2 (17.45) Ryan Gunderson (Tomi Sallinen).

Andra perioden: 2–2 (7.14) Chay Genoway, 3–2 (12.18) Simon Hjalmarsson (Samuel Fagemo, Jacob Peterson).

Tredje perioden: 4–2 (6.45) Jonathan Sigalet (Rhett Rakhshani, Patrik Carlsson), 5–2 (16.54) Joel Lundqvist, mål i tom kasse.

Utv, FHC: 3x2 min, BIF: 3x2 min.

Skott: 31–29 (8–11, 11–8, 12–10)

Publik: 9 881, Scandinavium.