Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Måndag Mån 28 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar

Brynäsare sedan födseln — Oskar Kvist skriver kontrakt

12 januari 2021 16:05
Oskar Kvist, Brynäs IF, SHL, kontrakt
Herr

Det senaste året har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt för Oskar Kvist.

Nu har han belönats med karriärens första kontrakt.

— Jag har varit Brynäsare sen födseln. Det här känns otroligt ärofyllt, nästan overkligt, säger 19-åringen.


4 februari förra året gjorde Oskar Kvist debut i landslagssammanhang, när han spelade för U19-landslaget i en femnationsturnering i Berlin.

En månad senare gjorde han mål och gick +2 i sin SHL-debut.

Den här säsongen har han tränat med herrtruppen och registrerats för 13 matcher i SHL.

Och dessutom spelat JVM för Sverige.

19-åringens utvecklingskurva det senaste året har varit explosionsartad.

— Det tog fart efter jul förra säsongen och började gå riktigt bra efter det. Jag ändrade inte något stort i spelet eller så men jag har jobbat stenhårt varje dag, tagit vara på tillfällena som dykt upp och så har framgångarna kommit med det. Sen har jag haft bra spelare och ledare runt mig hela tiden som har hjälpt mig mycket. Att få träna med seniorerna har också varit ett kliv att ta och det har utvecklat mig mycket och nu börjar jag känna mig mer och mer inne i SHL-spelet, säger Kvist.

Forwarden har gjort 100 minuter i SHL vilket per automatik innebär att man skriver ett rookiekontrakt. Avtalet gäller över säsongen 2021/22.

— Oskar har gjort en fantastisk resa det senaste året och det som känns extra roligt med det här kontraktet är att han inte får det bara för att han har ”råkat” spela 100 minuter. Han får det för att han har spelat och dessutom gjort det väldigt bra. Vi är väldigt glada och stolta över att en kille från våra egna led och från Gävle tar sig hela vägen till sitt första SHL-kontrakt och vi ser verkligen fram emot att fortsätta vara en del av Oskars utveckling, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Kvist kommer från Gävle, har Hagaströms SK som moderklubb men spelade som ungdom även för Valbo HC och Gävle GIK. 2016 kom han till Brynäs U16-lag och nu har han alltså skrivit SHL-kontrakt med Brynäs IF – klubben han hejat på sedan födseln.

— Jag har varit Brynäsare sen jag föddes, hela uppväxten, och det är klubben i mitt hjärta. Det här känns otroligt ärofyllt, nästan overkligt, och jag har svårt att sätta ord på det. Verkligen jättekul att få göra det här och få spela för klubben som man brinner för. Jag fick en bild skickad till mig från när jag var liten och hade en Brynäströja på mig och nu får jag ha den riktiga tröjan på mig, säger Kvist.

Ikväll är Kvist med i laget när vi tar emot Djurgården på hemmaplan i SHL. Det blir hans första match sen han kom hem till Sverige igen efter äventyret med Juniorkronorna på VM i kanadensiska Edmonton.

— Jag har inte varit med i landslaget så mycket. Knappt alls egentligen. Det var den där U19-turneringen i Berlin förra säsongen och sen inte så mycket mer. Men det blev en öppning och jag kom med i bruttotruppen till JVM och man får väl säga att jag tog den chansen. Det var en jättecool upplevelse och det är svårt att beskriva hur stort det kändes för mig att få vara med där. Det spelar ingen roll att det var i en bubbla på grund av corona, att vara med i JVM har varit ett mål och en dröm för mig och det var jättehäftigt att få vara med och uppleva. Det kommer jag aldrig glömma.

För ett år sedan spelade du i J20 och hade aldrig spelat i landslaget. Var är Oskar Kvist ett år framåt i tiden?

— Jag har alltid kul när jag kommer till rinken. Det har hjälpt mig mycket i utvecklingen det här året och det ska jag se till att fortsätta ha. Sen vill jag komma in i SHL-spelet på riktigt och verkligen hjälpa laget att vinna matcher. Jag ska bara köra på och ta för mig mer och mer och jag hoppas att jag fortsätter att utvecklas och att det kommer gå bättre för laget.