Oskar Kvist debuterar i blågult — totalt nio brynäsare på landslagsuppdrag
Publicerad: 2020-02-04
Brynäs
Idag gör Oskar Kvist debut i landslagsdressen. Han är uttagen till U19-landslagets femnationsturnering, som drar igång redan idag. Totalt representerar nio brynäsare landslag under uppehållet.

Idag klockan 15.30 släpper domaren pucken i Wellblechpalast i Berlin, Tyskland. På ena sidan står Schweiz och på den andra står Sverige.

Med en Brynäskille på isen.

Oskar Kvist kommer nämligen göra landslagsdebut. 18-åringen är med och spelar U19-landslagets femnationsturnering, där han förutom Schweiz även kommer att ställas mot Finland, Tjeckien samt värdnationen.

Den här säsongen har varit Kvists hittills poängbästa i karriären, och han har gjort 33 (10+23) poäng på 35 matcher med J20. Forwarden mäter in på 192 centimeter och 85 kilo. Han är en leftare som har Hagaströms SK som moderklubb.

Även åtta andra Brynässpelare kommer att representera sina nationer de kommande dagarna.

I Euro Hockey Tourslutspelet som avgörs i Tranås och Eksjö under uppehållet har vi sju spelare från SDHL-truppen som deltar. Erika Grahm och Maja Nylén Persson för Damkronorna, Katerina Mrazova och Denisa Krizova för Tjeckien samt Sara Forster, Evelina Raselli och Lara Stalder för Schweiz.

I Småkronornas femnationsturnering i Tjeckien spelar Brynäsforwarden Alexander Ljungkrantz.

Precis som Kvist skulle 16-åriga Arvid Sundin gjort debut i landslaget under uppehållet, då han var uttagen till U17-turneringen i ryska Ufa. Sundin har dock tvingats lämna återbud på grund av en skada.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist