Läget i laget inför säsongens sista match — tio spelare saknas
Publicerad: 2020-03-12
Herr
Ikväll spelar vi säsongens sista SHL-match när Örebro kommer till Monitor ERP Arena. Matchen kommer att spelas inför publikfria läktare efter regeringens beslut att stoppa samlingar med mer än 500 personer. I truppen saknar vi tio spelare.

19.00 släpper domaren pucken när vi möter Örebro på hemmais ikväll. Men ingen publik kommer att finnas på plats för att se matchen. Detta efter regeringens beslut att förbjuda evenemang med mer än 500 personer.

Matchen kommer som vanligt att sändas i CMore.

Läs mer om regeringens beslut och hur det påverkar Brynäs IF genom att klicka här!

I matchtruppen mot Örebro saknar vi totalt tio spelare.

Lukas Kilström, Marcus Ersson, Samuel Asklöf, Joachim Rohdin, Anton Rödin, Daniel Mannberg och Emil Molin missar matchen på grund av skador.

Victor Söderström missade tisdagens match mot Oskarshamn på grund av sjukdom och kommer inte att spela ikväll heller. Det gör inte heller Greg Scott och Nicklas Danielsson som även de saknas på grund av sjukdom.

Skadesituationen gör att våra juniorer fortsatt får chansen i SHL. De senaste veckorna har Oscar Birgersson, Oskar Kvist, Alexander Ljungkrantz, Sebastian Sundlöv och Abbe Broberg alla debuterat i SHL. De tre förstnämnda har dessutom gjort mål.

I matchen mot Örebro kommer även William Alftberg att spela. Den 19-årige backen gjorde seniordebut redan förra säsongen då han registrerades för 13 matcher. Den här säsongen har han registrerats för en SHL-match. Under säsongen har han gjort 29 (10+19) poäng på 43 J20-matcher.

På grund av skadesituationen kommer backen Josef Ingman (bilden) ikväll att kliva upp och spela forward.

Du som hade biljett till Örebromatchen kommer att få tillbaka pengarna. Även seriekortsinnehavare kommer att ersättas.

Önskar du i stället köpa en symbolisk biljett för att fortsatt stötta föreningen ekonomiskt är du varmt välkommen att göra så också. Läs mer om det genom att klicka här!

FAKTA — SÅ STÄLLER VI UPP MOT ÖREBRO:

Målvakter:

Joacim Eriksson/Samuel Ersson

Backar:

Jonathan Sigalet – William Alftberg

Niclas Andersén – Marcus Björk

Alexander Lindelöf – Eric Norin

Kedjeformationer:

Jaedon Descheneau – Tomi Sallinen – John Persson

Samuel Solem – Jacob Blomqvist – Johan Alcén

Abbe Broberg – Linus Ölund – Josef Ingman

Alexander Ljunkrantz — Sebastian Sundlöv – Oskar Kvist

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist