Lukas Zetterberg drabbad av hjärtproblem — mår under omständigheterna bra: "Hans hälsa är det viktigaste nu"
Publicerad: 2019-11-14
Herr
I onsdagens match mellan Västerås IK och Modo klev Brynäslånet Lukas Zetterberg av isen under den andra perioden och avbröt matchen. Senare konstaterades att Zetterberg drabbats av hjärtproblem.

I förra veckan lånades Lukas Zetterberg ut till Västerås IK i hockeyallsvenskan. Under sin tid där har han gjort tre mål på tre matcher.

Det gjorde han även i onsdagens match mot Modo, men kort därefter lämnade han matchen. Han tillbringade natten på sjukhuset i Örnsköldsvik där han undersöktes av läkare som kunde konstatera att han drabbats av förmaksflimmer i hjärtat.

— Lukas kände att hjärtat slog oregelbundet och valde att kliva av. Han genomgick flera undersökningar på sjukhuset i Örnsköldsvik och de kunde konstatera att han drabbats av förmaksflimmer. De sövde ner honom och gjorde en elkonvertering för att få tillbaka hjärtat i normal takt, vilket lyckades direkt. Allt har gått bra och alla värden är bra nu. Det är ingen hjärtmuskelinflammation, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.

I utgångsläget blir Lukas sjukskriven i fyra veckor. Han kommer under den tiden kontinuerligt att undersökas av både Västerås och Brynäs läkarteam.

— Lukas är vår spelare och vi värnar om honom som människa. Vi har en bra dialog med Västerås hur vi ska ta detta framåt och det absolut viktigaste nu är att Lukas mår bra och blir bättre. När något sånt här händer kommer hockeyn i andra hand, säger herransvarig Michael Sundlöv.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist