• Huvudsponsorer

Brynäs IF lånar ut Lukas Zetterberg – återvänder till moderklubben

6 november 2019 09:59
Herr

Lukas Zetterberg lånas ut till allsvenska VIK. Lånet gäller resten av första året på forwardens tvåårskontrakt.

— Det blir det bästa för hans utveckling, säger herransvarige Michael Sundlöv.


22-årige Lukas Zetterberg gjorde stor succé i Hockeyallsvenskan säsongen 18/19.

Forwarden producerade 27+22=49 poäng på 56 matcher för en fjärdeplats i allsvenskans poängliga.

Sedan värvades han till Brynäs IF för ett kontrakt över två år, fram till säsongen 20/21.

16 omgångar in i SHL-säsongen, där Zetterberg registrerats för spel i tolv av dessa, har Brynäs IF och Västerås IK kommit överens om ett låneavtal som innebär att forwarden återvänder hem till moderklubben. Låneavtalet gäller resterande del av säsongen 19/20 – vilket betyder att Zetterberg sedan återvänder till Brynäs IF för sitt andra kontraktsår.

— Vi haft en dialog med Lukas och kommit fram till att det bästa för hans utveckling är att komma tillbaka hem och kunna ta en större roll än den vi kan erbjuda här. Han har haft en bra inställning och tävlat om sin plats varje dag, men tyvärr har det inte lossnat som varken Lukas eller vi hoppats – och förhoppningsvis får hans säsong och utveckling en boost av det här, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Och fortsätter:

— Lukas är hittagen för att spela PP och högre upp i hierarkin. Konkurrensen där är och har varit tuff. Om vi ska prata hierarkiskt utifrån kedjor ett till fyra så är han inte värvad hit för att spela i en fjärdekedja med de minuterna. Han behöver spela fler minuter högre upp för att fortsätta förkovra och spetsa till sig ännu mer. Det kommer han kunna göra i Västerås i en miljö där han känner sig trygg och har varit bra förut. Han har avtal här nästa år också och det är vårt ansvar att göra något bra för honom nu så att han kommer tillbaka hit och är bra för både sig själv och Brynäs IF nästa säsong.

— Sen har han varit här ett antal månader nu och vet vad som krävs på SHL-nivå och vad han behöver jobba på. Vi kommer hålla en kontinuerlig kontakt med honom under utlåningen och han kommer ta med sig vår fys och fortsätta med den.

När du säger att han vet vad han behöver jobba på, vad tänker du på då?

— Det är framför allt farten som är i SHL kontra allsvenskan. Och då menar jag inte farten att ta sig från punkt A till punkt B, utan det faktum att allt går snabbare i SHL. Han behöver hålla igång fötterna och röra på dom för att skapa sig de tiondelars utrymme och yta för att utnyttja den spetskompetensen han har.

Vad kan du förmedla till alla Brynäsare gällande den ekonomiska uppgörelsen?

— Det är en uppgörelse precis som alla andra i liknande situationer. Det är två parter, vi och Västerås, som är överens och anser att det blir bra för båda. Vi tycker det är viktigt att Lukas kommer just till Västerås, en miljö som han känner till väl och där han kan fortsätta utvecklas för att sedan komma tillbaka hit med ännu mer erfarenhet.

En spelare ut, betyder det per automatik att det är en spelare till på väg in?

— Nej, det förändrar ingenting mot det vi sagt tidigare. Jag vet att det är ett tråkigt svar, men vi väntar fortfarande på ett klart besked hur det blir med Jesper (Boqvist). Utifrån vad som blir bestämt där kommer vi välja hur vi går vidare.