Jocke Eriksson på korttidslån till Almtuna
Publicerad: 2018-12-04
Joacim Eriksson är äntligen tillbaka från skada. Nu får han också sin första match — i Almtuna. Brynäsmålvakten lånas ut till Uppsalalaget över onsdagens match mot Vita Hästen. — Riktigt skönt att komma in i hetluften igen, säger "Jocke".

I förra veckan friskförklarades Joacim Eriksson och i lördagens match mot Skellefteå (seger 2—0) var han med i matchtruppen bakom en storspelande David Rautio.

Nu är Brynäs och allsvenska Almtuna överens om att Eriksson går på ett korttidslån till AIS. Lånet sträcker sig över Almtunas hemmamatch mot Vita Hästen under onsdagen och Eriksson är tillbaka i Brynäs på torsdag.

— Jag är riktigt taggad, riktigt skönt att komma in i hetluften igen, säger Eriksson.

Du kommer att spela?

— Ja, annars skulle jag inte ha åkt dit.

Senast Eriksson spelade match var för Djurgården i slutspelet förra säsongen. Då räddade han 21 av 23 skott för en räddningsprocent på 91,3. Sedan dess har det gått drygt åtta månader.

— Det var riktigt längesen nu. Jag vet knappt hur många månader. Så det är klart att man längtar. Det ska bli riktigt kul, säger Eriksson.

Tillförordnade sportchef Andreas Dackell är nöjd med möjligheten som dök upp:

— Almtuna hörde av sig och frågade om ett korttidslån. Vi är överens om den här matchen sen får vi ha dialog om det kan bli aktuellt med fler matcher framöver. Men han är tillbaka hos oss för torsdagsmatchen. Kul för både oss, Jocke och Almtuna att han får komma dit och spela med dem, säger han.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist