• Huvudsponsorer

Glädjebeskedet: Jocke Eriksson med i matchtruppen mot Skellefteå

30 november 2018 14:02

Joacim Eriksson har ännu inte spelat för Brynäs sedan han återvände till klubben i somras.

Men nu är han äntligen tillbaka.

På lördagskvällen är han med i matchtruppen mot Skellefteå.


Förra gången Joacim Eriksson faktiskt spelade en match var för Djurgården i kvartsfinalen mot Linköping förra säsongen.

Nu är han äntligen tillbaka från knäskadan som uppdagades på inledningen av försäsongen efter att han skrivit på för Brynäs.

I lördagkvällens match mot Skellefteå är han med i laget som tagit poäng i åtta raka matcher.

— Det känns jäkligt skönt. Jag är väldigt exalterad och har tränat på bra nu så det ska bli väldigt roligt, säger han.

Sedan den där slutspelsmatchen ifjol när Eriksson räddade 21 av 23 skott för en räddningsprocent på 91,3 och som Djurgården vann har det gått drygt åtta månader.

— Det är klart att det har varit tufft. Jag hade velat vara tillbaka för ett tag sen och det har varit en lång rehab. Men det har ändå funkat bra och jag har fått bra hjälp av Mange (Ågren, fystränare). Vi har haft en plan som jag har följt bra och då har det blivit enklare.

Vad har du saknat mest när du varit borta?

— Jag har saknat hockeyn. Man vill spela matcher, det är det roligaste. Nu på slutet har jag fått träna mer med grabbarna och tävla lite mer så då är det roligare, säger 28-åringen från Hedesunda och fortsätter:

— Det har man nog saknat mest, att vara med i gruppen helt. Annars har det bara blivit att man varit här i omklädningsrummet så att vara ute på isen med gänget är det som man saknat mest.

Efter en lång skadeperiod har det plötsligt gått fort för Eriksson den senaste tiden. I måndags fick han klartecken från läkare att han kunde köra för fullt igen och han är alltså med i matchtruppen redan i morgon.

— Det har gått fort. Jag träffade läkarna för bara några dagar sen och fick klartecken. Det känns jäkligt roligt att få komma tillbaka. Jag ser verkligen fram emot det.

Direkt blir det mot hans gamla klubb Skellefteå, som han representerade i tre säsonger.

— Det ska bli jäkligt roligt. Det blir en tuff match mot ett bra lag men vi har spelat bra på slutet och det har sett bra ut.

Att Eriksson är tillbaka från skada har också gjort att Brynäs gett Tomi Karhunen — som plockades in efter att ”Jocke” skadade sig i somras — fått tillåtelse att leta efter en ny klubb.

— Jag kan bara se till det jag kan göra och det är att försöka göra det så bra som möjligt. Klart det är tråkigt att Tomi får lämna men det är så i hockeyvärlden och man får acceptera den. Han kommer förmodligen att hitta en bra klubb för han har spelat riktigt bra här, så det är nog inga problem för honom, säger Eriksson.

Brynäs möter under lördagskvällen Skellefteå på bortaplan, med nedsläpp 18.00.