Michael Sundlöv lämnar Brynäs IF
Herr2021-03-26
Efter två år lämnar Michael Sundlöv posten som herransvarig i Brynäs IF. Parterna har inte kommit överens om en förlängning av det utgående kontraktet. — Vi har förhandlat med ”Micke” en längre tid men inte hittat någon lösning, säger klubbdirektör Michael Campese.

Michael Sundlöv har en lång historia både som spelare och ledare i Brynäs.

Som spelare var han en av landets bästa målvakter och en av de bärande spelarna när vi tog SM-guld 1993. På meritlistan finns även ett VM-silver och ett OS-guld.

Som ledare var han sportchef i klubben från säsongen 2004/05 till säsongen 2013/14. Han var bland annat den som satte ihop det lag som bärgade SM-guldet 2012.

Efter sejourer i Karlskrona och Modo återvände han till Brynäs inför säsongen 2019/20, då han skrev på ett tvåårskontrakt.

När kontraktet med Brynäs, som går ut efter innevarande säsong, skulle omförhandlas har inte parterna nått en överenskommelse. Sundlöv kommer därför att lämna föreningen när hans kontrakt går ut 30 april.

— Sundlöv har lagt ner sin själ i den här föreningen och jag är tacksam för hans insatser de senaste åren. Vi har diskuterat och förhandlat en längre tid där båda parter varit positiva till en fortsättning. Men i slutändan har vi inte lyckats komma överens och vi har nu beslutat att avsluta förhandlingarna, säger Michael Campese, klubbdirektör i Brynäs IF.

Tidigare har klubben uttryckt att Sundlöv är ”plan A” och att det inte finns någon ”plan B”. Hur hanterar ni situationen som uppstår nu när han lämnar?

— Självklart har vi haft en ”plan B”. Men vi har suttit i förhandlingar under en längre tid och då uttrycker man fullt förtroende för den man förhandlar med. Nu nådde vi ingen lösning denna gång och då kommer vi gå vidare med andra alternativ.

Styrelseordförande Jürgen Lorenz:

— Förhandlingarna har kommit till en slutpunkt trots att båda sidor har försökt nå en lösning. Micke har gjort ett väldigt gott jobb i Brynäs i många år och vi är tacksamma för hans insatser för klubben. Vi hoppas att ändå få träffa honom här i arenan i framtiden, han är verkligen en tvättäkta Brynäsare.

Trots att parterna beslutat att gå skilda vägar ångrar inte Sundlöv att han återvände till Brynäs.

— Det var fantastiskt att få återvända till Brynäs. Det är klubben i mitt hjärta. Men ibland fungerar det inte och denna gång har vi inte nått en lösning. Jag har själv förhandlat med spelare där båda parter velat hitta en lösning men där det i slutändan inte går. Så är det i det här fallet också, säger Sundlöv och fortsätter:

— Jag kommer för alltid att bära med mig tiden i klubben, både som spelare och ledare. Att spela här var en dröm som liten och nu har jag på olika sätt varit verksam i klubben i runt 35 år. Det är helt otroligt och något jag är tacksam över. Jag kommer att sakna alla människor i föreningen och supportrarna runt klubben. Det stöd som de har visat har många gångar rört mig till tårar. Tack för alla fantastiska år.

Huvudtränare Peter Andersson om att Sundlöv lämnar klubben:

— Relationen mellan Sundlöv och oss i tränarstaben har varit proffsig och vi har haft ett jättebra samarbete hela året. Nu ska vi göra allt i vår makt för att få en så bra avslutning på den här säsongen som möjligt, säger Andersson.

Brynäs IF tackar Michael Sundlöv för hans tid i föreningen.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist