• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Välkommen hem, Micke — Sundlöv tar över som ny herransvarig i Brynäs IF

26 mars 2019 10:00
Michael Sundlöv, herransvarig Brynäs IF
Herr

Michael Sundlöv är tillbaka.

53-åringen tar över som herransvarig i Brynäs IF.

— Han har en oerhörd hockeykunskap, ett stort kontaktnät och stor scoutingkompetens, säger sportdirektör Andreas Dackell.


Brynäs nya sportorganisation börjar falla på plats.

Efter att Andreas Dackell utsågs till sportdirektör i december har rollen som herransvarig stått vakant.

Tills nu.

Michael Sundlöv återvänder till Brynäs, närmast efter att ha arbetat som sportchef i Modo.

— Han har varit ute på andra ställen och utvecklats, sugit åt sig andra vinklar och sett hur andra jobbar. Det tar han med sig tillbaka till oss nu. Han kommer bidra med ett fruktansvärt stort Brynäshjärta och han kommer att göra allt för Brynäs IF:s bästa. Jag känner honom sen länge och han jobbar alltid för klubbmärket, för Brynäs. Det känns jättetryggt för mig att ha honom i mitt team, säger Dackell.

Sundlöv gjorde tolv säsonger som målvakt i Brynäs. Han var bland annat med och vann SM-guld 1993 och som aktiv har han även tagit VM-silver och ett OS-guld. Efter den aktiva karriären blev han sportchef i Brynäs, en roll han hade i tio säsonger. Han byggde då bland annat laget som vann SM-guld 2012. Efter tiden i Brynäs var han scout för NHL-organisationen Winnipeg Jets innan han var sportchef i Karlskrona och nu senast i Modo.

— Han är bra på att skapa lagkemi. Han involverar rätt folk, både spelare och tränare. Det känner jag att han kan ta fram. Det är Micke som kommer vara närmast herrtruppen i det dagliga arbetet. Sen kommer vi jobba tillsammans i vissa frågor som rekryteringar. Så kommer vi att jobba med alla i mitt team, vi kommer hjälpa varandra, säger Dackell och fortsätter:

— Det är säkert folk som får funderingar när vi tar hit en gammal brynäsare till. Men det ska vara rätt brynäsare, och det är det här. Han kommer lägga sin själ i jobbet, det tvivlar jag inte en sekund på, och han har en oerhörd hockeykunskap, ett stort kontaktnät och stor scoutingkompetens som kommer vara bra för Brynäs IF.

Sundlövs tillträde innebär att Dackell framöver kommer ta ett större grepp om flera delar av den sportsliga verksamheten.

— Det är ingen prestige i något för varken honom eller mig utan vi kommer dra nytta av varandra och hjälpa varandra. Men det blir han som leder det dagliga arbetet runt herrlaget. Då kan jag kliva ifrån lite och ha ett mer övergripande ansvar över dam, junior och herr. Det har varit mycket kring herr nu när jag varit ensam. När allt faller på plats kommer vi kunna jobba bra ihop i hela sportavdelningen, säger Dackell.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2020/21.

— Det känns grymt skönt att vara tillbaka. Hemma är hemma, så är det. Jag har varit borta i fem år och att få landa här hemma med familjen känns jättebra. Jag har ändå levt med Brynäs i större delen av mitt liv, säger Sundlöv:

— Det känns inspirerande att komma hem och jobba med människorna som är där. Dacke har jag känt jättelänge och jag vet att jag kommer trivas med honom. Men vi har mycket arbete att göra nu, och det känns jättespännande.

Hans första steg blir att återbekanta sig med föreningen han tidigare har varit en del av i så många år.

— Jag tar med mig att har jag fått se Brynäs utifrån. Jag har både hört, sett och fått subjektiva åsikter om klubben. Dels hade jag ett år som scout och där kommer jag kunna komplettera Inge (Hammarström), ”Dacke” och de andra i föreningen. Sen har jag jobbat i två helt olika föreningar. Karlskrona som är en mindre förening där man vrider och vänder på allt och så Modo som är en anrik förening men som har haft det tufft på senare år. Jag hade en del erfarenhet och har samlat på mig ännu mer. Min uppgift är att vara en kugge i Brynäs och att bidra till helheten, säger han.