Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt

Hockey på gymnasiet

Ishockey på gymnasiet i Gävle drog igång på allvar redan år 2000/2001 och är ett resultat av ett lyckat samarbete mellan Brynäs IF och gymnasieskolorna i Gävle. Gymnasiet är till för spelare som vill elitsatsa på ishockey och samtidigt klara att gå ut skolan med bra betyg. Gymnasieprogrammet heter Nationella idrottsutbildning (NIU).

Här kan du söka till NIU!

Idag är Nationella idrottsutbildning i kombination med ishockey i Gävle elitidrottsverksamhet. Det betyder att verksamheten är auktoriserad av Svenska Ishockeyförbundet. Eleverna kan välja fem program som har idrottsutbildning; Samhällsvetenskapliga programmet, Handels- och administrationsprogrammet, Naturvetenskapliga programmet, Byggprogrammet och Teknikprogrammet.

Hösten 2020 startade Brynäs IF tillsammans med Gävle kommun även en Lokal idrottsutbildning (LIU) för flickor. Eleverna kan välja mellan åtta olika program som har idrottsutbildning; Samhällsvetenskapliga programmet, Handels- och administrationsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapliga programmet, Byggprogrammet samt Tekninprogrammet.

Läs mer om de olika gymnasieprogrammen här >>>

För eleverna betyder utbildningen att de får schemalagda timmar på dagtid som de ägnar åt ishockey.  Idag är gymnasieutbildningen en viktig del i Brynäs framgångsrika juniorverksamheter. Juniorspel för pojkar sker i Brynäs IF eller i annan klubb och seniorspel sker i SHL, hockeyallsvenskan, hockeyettan eller division 2. För flickor sker klubblagsspel i Brynäs IF, Sandvikens IK eller annan klubb.

Här kan du söka till NIU!

All schemalagd ishockey samt alla träningar sker på Brynäs hemmaarena, Monitor ERP Arena. 

Boende

Brynäs IF hjälper självklart till att ordna boendet för de elever som kommer utifrån. Med fem minuters gångavstånd från Monitor ERP Arena ligger studentlägenheter.

Området kallas för Campus Sätra, och är finns lägenheter i olika storlekar, både 1:or, 1,5:or och 2:or. Hyran är beroende av storleken, ca 3 000-4 000 kr/månad.

Träning

Elever som går NIU/LIU i Gävle har schemalagd ishockey på skoltid. Undervisningen sker på Monitor ERP Arena där det finns både ett fullt utrustat gym samt isytor. Bredvid Monitor ERP Arena finns även motionsspår för terränglöpning. 

Den schemalagda tiden är förlagd enligt:

NIU: tre is- och två fysträningar i veckan på skoltid.

LIU: en is- och en fysträning i veckan på skoltid.

Innehåll:
Individuell träning (teknik, taktik, fys, kost, materiel, teori) genom egen utbildningsplan efter överenskommelse med gymnasieinstruktör.

Lagträning pojk:
- Juniorspel i Brynäs IF eller annan klubb.
- Seniorspel i SHL, hockeyallsvenskan, hockeyettan eller division 2.

Lagträning flick: 
- Spel i Brynäs IF (SDHL), Sandvikens IK (division 1) eller annan klubb.