• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Idag 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Morgondagens Brynäsare - Från början

Allting startade år 2000. Brynäs herrlag hade precis förlorat den femte och avgörande semifinalen mot Modo när Ulf Tunong ordförande i Brynäs juniorkommitté lägger fram en idé för dåvarande klubbdirektören Börje Olsson och sportkommitténs ordförande Anders Bäckström. Idén är att Brynäs IF ska göra en medveten och långsiktig satsning på sin juniorverksamhet, och utveckla den till att bli en av landets bästa. Efter att juniorkommittén lagt grunden anställdes också Tomas Thelin som ansvarig för hela satsningen. Några år senare anställdes också en sportchef på heltid - Michael Sundlöv. Två mycket viktiga roller för att satsningen skulle gå att genomföra.

Efter starten 2000 har stora namn som Nicklas Bäckström, Anders Lindbäck, Jacob Markström, Anton Rödin, Jakob Silverberg, Johan Larsson, Sebastian Wännström, Calle Järnkrok och Elias Lindholm passerat genom Brynäs juniorverksamhet och morgondagens Brynäsare. Sedan starten har Brynäs juniorlag också skördat många sportsliga framgångar.

Läs mer om Morgondagens Brynäsare säsongen 2017/2018 här >>>


Brynäs IF:s framtid och själ
Morgondagens Brynäsare är föreningens ungdoms- och juniorverksamhet men också Brynäs IF:s framtid och själ. Den egna talangfabriken som fostrar fram unga spelare till herrlagsspelare och blivande kulturbärare i föreningen har blivit en viktig del av klubbens identitet. De unga spelarna sätter också sin prägel på föreningen. Brynäs idag är därför tradition och stolthet blandat med en stark utmanaranda och vinnarinstinkt.

I Morgondagens Brynäsare ingår de tre juniorlagen (Brynäs U16, Brynäs J18 och Brynäs J20) samt satsningen på hockeygymnasiet tillsammans med framför allt Borgarskolan i Gävle. En av framgångsfaktorerna i satsningen har varit föreningens helhetstänk, att se till att de olika delarna hänger ihop på ett bra och väl fungerande sätt för de ungdomar som finns i verksamheten. I Brynäs juniorverksamhet ska individerna utvecklas både som spelare och som människor. Förutom den rena hockeyutbildningen är det därför viktigt att jobba med att skapa trygghet, gemenskap och trivsel så att ungdomarna har en bra miljö omkring sig, på och vid sidan av isen.


En lyckad satsning
Varje år har vi vant oss vid att se hur nya talanger gör debut i vårt herrlag. En del av de unga spelarna lyckas ta en plats för att stanna, andra får hoppa in vid skador, och får sedan kanske ta den lite längre vägen till herrlagsspel. Ofta går den via Allsvenskan och lägra divisioner. Att så många av våra juniorspelare klarar av att gå direkt till herrlagsspel är ett bra bevis för att de får en bra utbildning i vår juniorverksamhet. Återväxten till herrlaget ser därför fortsatt bra ut, och den satsning på juniorerna som gjordes i början av 2000-talet fortsätter att utvecklas och att blomstra.

Ladda ner vår folder och läs mer om Morgondagens Brynäsare säsongen 2017/2018 här >>>

 

Vill du som privatperson vara medlem i Morgondagens Brynäsare? Klicka här >>>