Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Fredag Fre 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Morgondagens Brynäsare - Från början

Allting startade år 2000. Brynäs herrlag hade precis förlorat den femte och avgörande semifinalen mot Modo när Ulf Tunong ordförande i Brynäs juniorkommitté lägger fram en idé för dåvarande klubbdirektören Börje Olsson och sportkommitténs ordförande Anders Bäckström. Idén är att Brynäs IF ska göra en medveten och långsiktig satsning på sin juniorverksamhet, och utveckla den till att bli en av landets bästa. Efter att juniorkommittén lagt grunden anställdes också Tomas Thelin som ansvarig för hela satsningen. Några år senare anställdes också en sportchef på heltid - Michael Sundlöv. Två mycket viktiga roller för att satsningen skulle gå att genomföra.

Efter starten 2000 har stora namn som Nicklas Bäckström, Anders Lindbäck, Jacob Markström, Anton Rödin, Jakob Silverberg, Johan Larsson, Sebastian Wännström, Calle Järnkrok och Elias Lindholm passerat genom Brynäs juniorverksamhet och morgondagens Brynäsare. Sedan starten har Brynäs juniorlag också skördat många sportsliga framgångar.

Läs mer om Morgondagens Brynäsare säsongen 2017/2018 här >>>


Brynäs IF:s framtid och själ
Morgondagens Brynäsare är föreningens ungdoms- och juniorverksamhet men också Brynäs IF:s framtid och själ. Den egna talangfabriken som fostrar fram unga spelare till herrlagsspelare och blivande kulturbärare i föreningen har blivit en viktig del av klubbens identitet. De unga spelarna sätter också sin prägel på föreningen. Brynäs idag är därför tradition och stolthet blandat med en stark utmanaranda och vinnarinstinkt.

I Morgondagens Brynäsare ingår de tre juniorlagen (Brynäs U16, Brynäs J18 och Brynäs J20) samt satsningen på hockeygymnasiet tillsammans med framför allt Borgarskolan i Gävle. En av framgångsfaktorerna i satsningen har varit föreningens helhetstänk, att se till att de olika delarna hänger ihop på ett bra och väl fungerande sätt för de ungdomar som finns i verksamheten. I Brynäs juniorverksamhet ska individerna utvecklas både som spelare och som människor. Förutom den rena hockeyutbildningen är det därför viktigt att jobba med att skapa trygghet, gemenskap och trivsel så att ungdomarna har en bra miljö omkring sig, på och vid sidan av isen.


En lyckad satsning
Varje år har vi vant oss vid att se hur nya talanger gör debut i vårt herrlag. En del av de unga spelarna lyckas ta en plats för att stanna, andra får hoppa in vid skador, och får sedan kanske ta den lite längre vägen till herrlagsspel. Ofta går den via Allsvenskan och lägra divisioner. Att så många av våra juniorspelare klarar av att gå direkt till herrlagsspel är ett bra bevis för att de får en bra utbildning i vår juniorverksamhet. Återväxten till herrlaget ser därför fortsatt bra ut, och den satsning på juniorerna som gjordes i början av 2000-talet fortsätter att utvecklas och att blomstra.

Ladda ner vår folder och läs mer om Morgondagens Brynäsare säsongen 2017/2018 här >>>

 

Vill du som privatperson vara medlem i Morgondagens Brynäsare? Klicka här >>>