• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Luleå straffade Malmö i målsnåla kampen

29 januari 2019 22:00
Luleås Joel Lassinantti, centralt i bild, på väg att kramas om av sina lagkamrater.
#MIFLHF

Endast två mål under ordinarie tid fick publiken i Malmö Arena bevittna på tisdagskvällen. Det täta mötet mellan Malmö och Luleå fick avgöras först i en straffläggning, där unge Noel Gunler tillsammans med Joel Lassinantti blev straffhjältar och fixade bonuspoängen för norrbottningarna.


Formstarka Malmö och serieledande Luleå bjöd på en böljande kamp i Skåne på tisdagskvällen. Malmö inledde starkt medan Luleå successivt åt sig in i matchen - och det var också gästerna som skulle öppna målskyttet med drygt fyra minuter kvar av perioden. Backen Jesper Sellgren skickade in en puck som letade sig igenom trafiken och in bakom en skymd Oscar Alsenfelt som fick kapitulera.

– Vi kommer ut ganska bra i början men det är mycket fram och tillbaka. Känns som att det svänger med lägen åt bägge håll, sade Malmös Anton Mylläri till C more i pausen.

Mittenakten i Malmö var något mindre chansrik. Malmö skapade ständigt god press i sina numerära överlägen, men Joel Lassinantti var fortsatt stabil - till och med när norrbottningarna tappade pucken i egen zon. Kim Rosdahl snappade upp den samma och blev ren mot Luleåmålvakten som dock agerade tryggt och kunde styra undan.

– Större delar är den en solid match från vår sida. De skapar dock några vassa chanser som vi gör det lite dåligt i försvarsspelet och de får mycket skott och 3 mot 2-lägen i slottet, summerade Luleås Erik Gustafsson till C More.

Rafflande förlängning

Luleå inledde den tredje perioden piggast och tillsammans med en storspelande Lassinantti såg det ut att bli tre poäng för norrbottningarna. Men 16 minuter in i perioden kom till slut kvitteringen för Malmö, när Fredrik Händemark tog köksvägen innan pucken hamnade i röran framför Luleåkeepern. Väl där tryckte Konstantin Komarek in kvitteringspucken och mötet gick därefter till förlängningen - en förlängning som blev rafflande.

Lagen fick varsitt powerplay, där Malmö fick det första, men trots det skulle fighten avgöras i en straffläggning. Väl där spikade Joel Lassinantti igen samtidigt som Noel Gunler och Niklas Olausson hängde in varsitt mål och Luleå plockade med sig bonuspoängen hem till Norrbotten.

– Effektiviteten är en sak jag tänker på idag. Vi skapar tillräckligt mycket för att göra både ett och två mål i första. Vi lyckas trots allt kriga in ett i slutet och det är en bra prestation att vi inte tappar tre poäng, summerade en missnöjd Peter Andersson till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.