• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Horák höll Växjös svit vid liv

12 januari 2019 17:50
Horák segerskytt för Växjö
#VLHBIF

Ligans bästa hemmalag tog emot ligans bästa bortalag i VIda Arena och det var till slut Växjö som gick segrande ur matchen. Detta tack vare två mål från Roman Horák:

"Det är skönt att göra mål igen", sa matchvinnaren till C More efteråt.


Publiken hade knappt hunnit sätta sig när Daniel Rahimis klubba gick av när han skulle skjuta. Pucken gled längs iseno och ställde alla - utom Pontus Netterberg som snappade upp pucken och i en klubbrörelse rundade Joacim Eriksson i gästernas mål och gjorde vad som skulle bli den första periodens enda mål.

– Den är riktigt svårläst för motståndaren. Kanske något jag ska testa igen. Nej, men det är märkligt att det händer i första bytet. Kanske är var det en trasig klubba eller så är jag för stark, sa Rahimi med ett leende till C More.

Jämnt rakt igenom

Chockmålet till trots reste sig Brynäs och matchen blev jämn och tät. I den andra perioden vände gästerna på steken genom en kvittering på volley från Nicklas Danielsson knappt tre minuter in i mittperioden. Lagen växlade längre och tyngre byten med varandra men det var Brynäs som fick utdelning för sitt hårda arbete med drygt två minuter kvar av perioden när Emil Forslund petade in ledningspucken efter en fin framspelning av Ludvig Nilsson.

– Det är kul att komma tillbaka och göra ett mål. Jag tycker att vi har fått ihop en bra grupp och vi jobbar mot ett gemensamt mål, sa Nicklas Danielsson till C More i paus.

Horák vände på steken

Inget lag sprang iväg med spelet i den tredje perioden, utan chanserna avlöste varandra. Det blev dock bara ett mål och det var hemmalagets Roman Horak som kvitterade. Matchen gick således till förlängning. Där klev samme Horák fram och avgjorde med 1:19 spelade.

– Alla fansen hjälpte oss idag. De är fantastiska och det gör mycket. Det är skönt att göra mål igen. Det är alltid skönt att göra mål, sa Horak till C More. Växjö har nu tolv raka hemmasegrar.

Brynästränaren Magnus Sunqvist var inte alltför nedstämd efter förlusten: – Vi får en otroligt jobbig start men vi fortsätter att mata på. Men vi spelar bra och vi vågar spela. Jag har inte så mycket att pricka på, sa han till C More.

Vill du se highlights från matchen kan du göra det här.