• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Publikfest väntar i Gavlerinken Arena

26 oktober 2018 15:00
#BIFFBK

Det väntas mycket folk till Gavlerinken Arena när Brynäs tar emot Färjestad under lördagskvällen. Brynäs har verkligen fått upp farten och siktar på en ny seger, men Färjestad har målbilden klar - att klättra mot toppen.


Noterbart Brynäs

– Efter en tung start på säsongen har Brynäs nu fått upp farten. Laget har hittat en väg att vinna sina matcher, och har också lyckats stänga igen defensivt på ett imponerande sätt. Senast besegrades Djurgården på bortais med 2-1, efter storspel av både försvaret och målvakten David Rautio.

– Nicklas Danielsson i Brynäs stod för det matchavgörande målet mot Djurgården. Den forne stormålskytten har verkligen fått det att lossna och har nu gjort mål i tre raka matcher efter att ha inlett säsongen med åtta mållösa matcher.

– Även om Brynäs har gått bra på slutet, så har man fortfarande lite problem på hemmaplan. Brynäs har bara plockat in sju poäng på hemmais på fem spelade matcher.

Noterbart Färjestad

– Det var nästan ett kors i taket på Löfbergs Arena efter torsdagskvällen när Rögle besegrades med 5-2. Backen Robin Press som inte är en notorisk målskytt ståd för två mål i matchen - och båda var riktigt snygga.

– Om Brynäs haft problem på hemmais, så har Färjestad detsamma på bortaplan. Fyra inspelade poäng på fem matcher, och endast tio gjorda mål på dessa fem matcher.

– Ifjol vann Färjestad tre av lagens fyra interna möten. Bland annat med 4-1 i Gavlerinken Arena för exakt ett år sedan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.