• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Backduellen - Olssons Malmö mot Gundersons Brynäs

18 oktober 2018 11:30
#MIFBIF

En efterlängtad seger för tolv dagar sedan, därefter har Brynäs väntat på sin nästa utmaning. På torsdagskvällen ställs nästjumbon mot ett formstarkt Malmö med en backbjässe som dominerar.


Noterbart Malmö

– Skånelaget gör så här långt succé i SHL 2018/2019. Redhawks har vunnit sex av sina nio inledande matcher, spelat ihop 18 poäng och är tvåa i tabellen.

– Förra veckan innehöll dubbla möten med de regerande mästarna Växjö. Back-to-back-kampen slutade med varsin seger för lagen. Malmö vann den andra duellen med 2-1 och släppte över två matcher endast in just två mål.

– Målvaktsparet med Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp fick både chansen och visade upp storspel. Malmös defensiv fortsätter att leverera.

– Jens Olsson är en annan stark faktor till det. Backen klockades för över 42 spelade minuter i dubbelmötet med Växjö och var inte inne på ett enda baklängesmål. Olssons fina insatser gjorde att han tog plats i Veckans lineup - för andra veckan i följd.

Noterbart Brynäs

– Ryan Gunderson har likt övriga Brynäs inte riktigt kommit igång med säsongen. Men i lagets seger över Skellefteå klev backstjärnan verkligen fram, levererade en assist och spelade närmare 25 minuter.

– Brynäs slog tillbaka Skellefteå med 3-1 och tog tre mycket viktiga poäng. Resultaten gav laget andrum efter en stökig period och segern har följts upp av ett längre matchuppehåll. Tolv dagar har nu passerat sedan vinsten i hemmaborgen.

– Förra säsongens inbördes möten med Malmö var ingen rolig läsning för Brynäs. Gävlelaget föll där tre av fyra gånger, och i samtliga förluster mäktade man endast med ett gjort mål. Ikväll har Brynäs chans till ett trendbrott i Malmö Arena.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.