Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Efterlängtad seger när Brynäs fick Skellefteå på fall

6 oktober 2018 20:48
#BIFSKE

Det var ett blekt Skellefteå som tagit sig till Gavlerinken Arena under lördagskvällen och Brynäs kunde styra och ställa under de första två perioderna. Trots att Skellefteå spelade upp sig kunde Brynäs till slut ta en efterlängtad trepoängare.


Det var Brynäs som öppnade starkast i mötet mot Skellefteå och var det mer spelförande laget. Och trots att hemmalaget fick chansen att spela powerplay två gånger om fick de inte hål på Gustaf Lindvall, mycket tack vare uppoffrande spel från gästerna. Bäst lägen hade Joachim Rohdin, Niklas Danielsson och Lukas Kilström. Efter de första tjugo spelade minuterna var det dock mållöst i Gavlerinken Arena.

– Jag tycker vi gör en bra period. Vi kommer ut bra och får lite långa anfall och hyffsat bra tryck på mål, vi behöver kanske vara lite mer framför ansiktet på målvakten så vi kan få lite skitmål, sa Joel Kellman till C More efter den första perioden.

Tredje gången gillt

I mittenakten var det fortsatt stor dominans av hemmalaget och när matchens tredje powerplay var ett faktum klev Jesper Boqvist fram och gav hemmalaget ledningen. Brynäs fick luft under vingarna samtidigt som Skellefteå inte var det Skellefteå vi är vana att se. Brynäs utökade sedan ledningen till 2-0 genom Emil Forslund som svarade för sitt första SHL-mål. Skottstatistiken efter den andra perioden talade sitt tydliga språk och Brynäs ledde även den med 16-5.

– Allting saknas! Skott på mål, hårda åkningar, kommunikation, rubbet! Vi måste upp flera snäpp om vi ska ha en chans. Vi måste vara engagerade och ha lite passion i det vi gör. Jag tycker det är lite, eller inte lite, det är väldigt mycket avslaget. Det hettar till någon gång men vi måste upp på alla fronter, sa en bestämd Oscar Möller efter mittenakten.

Skellefteå spelade sedan upp sig och i den tredje perioden var det ombytta roller. Och reduceringen skulle komma, med drygt två och en halv minut kvar plockade gästerna målvakten och Joakim Lindström blåste liv i matchen genom att sätta gästernas första mål för kvällen. Men när Emil Forslund satte fart mot det tomma målet men sköt utanför tog Robert Kousal vara på returen och satte 3-1 i öppen kasse. Brynäs tog därmed en efterlängtad trepoängare samtiditgt som gästerna fick med sig noll poäng hem för första gången denna säsong.

Se highlights från matchen här.