• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Utvisningarna fällde Malmö - Frölunda vände och vann i Skåne

2 oktober 2018 21:45
#MIFFHC

Tio utvisningsminuter i den andra perioden fällde Malmö Redhawks hemma mot Frölunda på tisdagskvällen. Gästerna från Göteborg vände underläge till ledning i mittakten - en uddamålsledning laget höll i matchen ut.


Malmö Redhawks inledde piggast hemma i Skåne på tisdagskvällen och var det mer aktiva laget i offensiven. De stora chanserna lös dock med sin frånvaro långt in i perioden - som istället mestadels präglades av en hel del gruff efter avblåsningarna. Till slut öppnade dock hemmalaget målskyttet, när Lars Bryggman petade in en retur mellan benen på Frölundas Johan Gustafsson.

Känslospelet och grinigheten fortsatte även in i den andra. Utvisningar präglade mittakten - framförallt för Malmös räkning - vilket också skulle straffa sig. I efterdyningarna av ett numerärt överläge för Frölunda satte Jonathan Sigalet 1-1-pucken från slottet och när Nichlas Hardt visades ut fyra minuter för en hög klubba kunde gästerna fullborda sin vändning. Joel Lundqvist tryckte in en låg backhand bakom Nihlstorp och var minuten senare så när på att utöka ytterligare, när hans styrning gick tätt utanför.

"Hittade inte tillbaka"

Det ville sig inte riktigt för Malmö i lagets kvitteringsjakt i den tredje perioden. Närmast var Johan Olofsson som bröt sig loss men stördes i skottmomentet mot bortakeepern - och när Cristopher Nihlstorp lämnade sin kasse för att ge skåningarna ett 6 mot 5-spel kom aldrig den tunga slutforceringen. Frölunda höll undan och kunde plocka med sig samtliga tre pinnar hem till västkusten.

– Jättenöjd med förstaperioden, men utvisningarna förstör resten av dagen för oss. Det går inte att spela så mycket boxplay som vi gör idag. Jag tycker inte att vi riktigt hittar tillbaka efter det. När vi väl har pucken i offensiv zon här i den tredje skjuter vi inte. Då är det svårt att göra mål, summerade Malmös tränare Peter Andersson i C More.

Se highlights från matchen här.