Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Hemma
Mora
MIK
Borta
Brynäs
BIF

Ny hemmaseger för Mora - Engstrand storspelade

29 september 2018 20:15
#MIKBIF

Mora IK plockade sin andra raka hemmaseger när man slog gästande Brynäs på lördagsaftonen. Stor hjälte i dalalaget blev Christian Engstrand som räddade 40 (!) av 42 skott.


I Jalas Arena var det Mora som öppnade piggast - och fick också utdelning per omgående. Drygt två minuter in i perioden skickade Ryan Johnston in en isare från blålinjen, som styrdes in av Emil Aronsson från nära håll.

Efter hemmalagets ledningsmål var det dock Brynäs som började att ta över matchbilden allt mer, vilket inte minst syntes i skottstatistiken. Knappa kvarten in i perioden kom till slut också kvitteringspucken när Joel Kellman tryckte in en retur på Danny Kristos avslut. Brynäs vann skotten med hela 6-18 i den första akten.

– Vi gör en hyfsad period, det är väl starten som är lite sådär. Det gäller att vi fortsätter att våga hålla puck, för mål kommer vi att få, summerade kvitteringsskytten Joel Kellman i pausen för C More.

Rohdin utjämnade för gästerna

I mittenakten böljande spelet till en början fram och tillbaka, där Mora dock återigen inledde som det något starkare laget offensivt. I spel fem mot fyra kom till slut ett ledningsmål när Michael Keränen fullständigt bombade in 2-1 i David Rautios vänstra kryss. Likt efter hemmalagets ledningsmål i den första, drog Brynäs upp tempot än mer och hade stundtals en bastant press mot Morazonen men utan att få utdelning mot en storspelande Christian Engstrand som höll tätt i mittenakten.

Moramålvakten fortsatte att storspela även i den tredje perioden när gästerna matade på för en kvittering. 15:44 på matchuret kom också en sådan, när Joachim Rohdin blev lämnad helt fri vid den bortre stolpen och sköt in 2-2. I slutminuterna av perioden hade bortalaget Brynäs dessutom en ypperlig möjlighet att få med sig samtliga tre poäng när laget kom i en snabb kontring, men Engstrand bjöd på en feneomenal sidsledsförflyttning.

Mötet gick till förlängning där Mora, för andra hemmamatchen i följd, knep bonuspoängen. Kevin Gagné, Marek Daloga och Andrew Rowe kom i ett tre mot ett-läge där den sistnämnde efter ett triangelspel kunde sätta pucken bakom David Rautio.

– Trist att släppa in en kvittering där i slutet. Tycker att vi krigar på bra och har hyfsat koll i tredje. Det var surt, men det var skönt att vinna ikväll. Kanske inte helt välförtjänt, men skönt att studsa tillbaka från Djurgårdsmatchen senast, summerade en av matchhjältarna, Christian Engstrand i C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.