Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Förlängningsseger i första bortamatchen

20 september 2018 21:26
Referat

I säsongens andra match och första bortamatch begav sig Skellefteå AIK ner till Karlstad för att möta Färjestads BK. Efter att tidigt hamnat i underläge men sedan sakta men säkert tagit mer initiativ på isen kunde Västerbottningarna plocka hem en övertidsseger.


Det är hemmalaget som kliver ut starkast i början av första perioden. Det pressar Skellefteå hårt, och efter tre och en halv minut skickas ett felpass mitt i egen zon. Mantas Armalis är dock snabbt med och plockar säkert ned skottet. Men bara två minuter senare ska Färjestad ta ledningen. Efter ett längre anfall snirklar sig pucken in bakom Armalis.

Skellefteå får dock chansen att kvittera direkt när de bjuds på ett powerplay. Filip Berglund utnyttjar sånär chansen, men Marcus Svensson i Färjestads-målet snuddar pucken med plocken och skickar den precis utanför stolpen. Istället för reducering drabbas Skellefteå av ett numerärt underläge då Andreas Wingerli visas ut för hakning. Bortalaget försvarar sig bra, men hinner bara bli fulltaliga innan Johan Alm får sätta sig på botbänken för checking from behind. AIK:s boxplay spelar dock uppoffrande, och mot slutet av utvisningen är det istället Skellefteå som tar staffettpinnen. Flygande anfall, spelvändningar och press i anfallszonen avlöser varandra, men trots chans i numerärt överläge och fina inspel saknas det avgörande skottet. Utdelningen uteblir och vid periodvila är det hemmaledning på tavlan.

Kvittering och bud på ledning
Den andra perioden börjar avvaktande då Skellefteå har stort puckinnehav, men skotten mot mål uteblir. Med fem minuter spelade höjs dock intensiteten i matchen och båda lagen skapar några större chanser. Och några minuter senare faller till slut reduceringen. Efter att ha skapat ett längre anfall och lyckats hålla fast pucken i anfallszonen vänder Jocke Lindström runt och slänger in pucken efter isen. Gästerna fortsätter visa upp ett starkt spel där de jobbar hårt över hela banan och får också chansen i powerplay. Det numerära överläget rinner dock ut i sanden och Färjestad reser sig aningen. Med 20 sekunder kvar får också Olimb visas till botbänken, men läget hinner inte utnyttjas utan den sista periodpausen kommer med likaläge.

Djuse pressar in förlängningsvinsten
I den tredje akten inleder Skellefteå i boxplay, men kan utan några större problem försvara sig. Gästerna visar sig vara snäppet bättre, och efter fem minuter haglar skotten runt Svensson i hemmamålet. Bortalaget tar full kontroll över banan och styr spelet dit de vill, men lyckas inte ta ledningen. Med tio minuter kvar av matchen kommer dock Färjestad tillbaka och skapar en del chanser, bland annat ett stolpskott, men även hemmalaget har svårigheter att överlista målvakten. Det är dock Färjestad som visar mer initiativ och med några få minuter kvar tvingas AIK ta en time-out för att vila spelarna efter en icing. Med endast sekunder kvar på klockan snappar Oscar Möller upp en slarvpuck på egen blå, men lyckas inte sätta ett avgörande på ordinare tid. Istället tog det 29 sekunder i förlängningen, då Andreas Wingerli vinner en duell, gör ett inspel till Djuse som ensam kan pricka in pucken i nättaket för en extrapoäng hem till Västerbotten.