• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Luleå premiärvann i publikfesten

15 september 2018 20:40
#LHFBIF

Inför slutsålda läktare och en härlig inramning plockade Luleå Hockey samtliga tre pinnar mot Brynäs på lördagskvällen. I den tredje perioden fullbordade norrbottningarna sin vändning och kunde till slut besegra sitt motstånd med 3-1.


Mötet, som var en repris på vårens åttondelsfinal, inleddes i ett högt tempo men utan några större målchanser åt något håll. Gästande Brynäs tog dock över allt mer och öppnade också målskyttet åtta minuter in i perioden, när Robert Kousal stänkte in 0-1 i powerplay.

– Det är ganska jobbigt faktiskt. De kommer på oss hårt med pucken. Vi är inte alls spelbara och kladdar med pucken. De gör en bra period, summerade Luleås Erik Gustafsson i C More i pausen.

I mittperioden kom Luleå ut något piggare och jobbade till slut också till sig en kvitteringspuck. I spel fem mot fyra gjorde Einar Emanuelsson en lång dragning innan han snärtade upp 1-1-pucken i David Rautios högra kryss. Utvisningarna duggade allt mer tätt i mittperioden samtidigt som även irritationen växte mellan de båda lagen, men några ytterligare mål fick vi dock inte se.

"Helt underbar inramning"

Den tredje perioden inleddes rörigt med ett svagt passningsspel från bägge håll. Den första riktiga målchansen kom efter drygt sex och en halv minut när Nicklas Danielsson bröt sig fri mot Joel Lassinantti och prickade stolpen. Veteranen Danielsson var ständigt aktiv i gästernas offensiv och hade sex skott på mål och flera skottförsök, men blev poänglös i premiären.

Poänglösa blev också hans Brynäs i Coop Norrbotten Arena på lördagen. Luleå fullbordade sin vändning nio minuter in i perioden när Johan Forsberg påpassligt tryckte in 2-1 från nära håll. Gästerna hade under långa stunder god press i den offensiva zonen - men Jack Connolly kunde med drygt två minuter från slutet sätta spiken i kistan när han avslutade ett två mot ett-läge.

– Helt underbar inramning och en jättehärlig publik. Jag är jättepositivt på att de ställde upp jäkligt bra här i Luleå och gjorde det till en fantastisk kväll för oss, sade Brynäs Niclas Andersén till C More och fortsatte:

– Samtidigt så förlorade vi och det är något vi absolut inte är nöjda med. Vi får plocka ut lite delar av matchen som vi är nöjda med - framförallt första perioden - men utöver det har har vi lite att jobba på.

Här kan du se highlights från matchen