Forslund får större chans – när vi reser till Ängelholm: ”Bra inhopp”
Publicerad: 2018-09-22
Herr
Rögle borta lördag 18.00. Då får Emil Forslund chansen i en större roll. - Vi tycker att han gjorde ett bra inhopp i går och var en frisk fläkt som skapade, säger tränaren Tommy Sjödin före nedsläpp.

Emil Forslund startade första och andra omgången som 13:e forward.

I slutet av hemmapremiären mot Frölunda kom han in i spelet – och ordnade bland annat ett powerplay.

Nu startar forwarden ”på fyra kedjor” mot Rögle

-Vi tycker att han gjorde ett bra inhopp i går och var en frisk fläkt som skapade. Bland annat ett powerplay tack vare sin snabbhet. Vi vill lufta honom, säger ”Sjödda”.

Hur ser du på Frölundamatchen innan vi stänger den helt?

-Vi har analyserat matchen och jag tycker att vi kommer fram till samma sak som efter matchen i går. Vi har ett bra anfallsspel och får bra tryck i anfallszon och skapar mycket chanser. Bra tryck på kassen, det ser man litegrann på hur målen går till.

-Sen har vi lite att jobba med i försvarsspelet. Att vi jobbar klart i egen zon och inte bara sticker iväg med offensiva tankar innan vi gjort klart det vi ska. Det är det vi har tryckt på.

Tankar inför Rögle borta lördag 18?

-Det känns jättebra. Vi vet hur de kommer att komma ut och spela. De kommer att sätta hård press på oss och vi kommer att vara hårt förberedda på det.

Vi har kommit ut ruskigt bra från start i båda matcherna hittills.

Självklart pratar ledarstaben lika mycket som fansen kring hur vi ska hålla den nivån så stora delar som möjligt av matcherna. Hur tänker du där?

-Det är ju det man vill. Sen är det svårt att få det momentumet vi har i första perioden en hel match. Men vi vill att lägstanivån ska komma upp och bli högre så att vi balanserar det på ett bättre sätt.

Trion Alexander Bjurström, Marcus Westfält och Marcus Ersson spelar med J20 i helgen.

-De är iväg med J20 på en Norrlandstrip och möter Timrå och Modo. De får bra matchträning med tre matcher på tre dagar. Det är bra så att de är förberedda när chansen dyker upp här, säger Sjödin.

Se grafiken ovan för laguppställning. Målvaktsvalet offentliggörs som vanligt tätt inpå matchstart.

Kommunikationschef Kevin Johansson