Målrik tredjeperiod gav tre poäng hemma mot Djurgården
Publicerad: 2020-01-22
Brynäs vann hemma mot Djurgården med 7-3.

I den första perioden fick Brynäs ett powerplay redan efter 3.52 spelat.

Då tog de ledningen med 1-0 via Denisa Krizova - och med två minuter kvar av perioden utökade Brynäs ledningen till 2-0 via Michela Cava.

I den andra perioden blev vi hårt drabbade där samtliga mål för gästerna kom i numerärt överläge.

Djurgården reducerade till 1-2 efter bara fem minuter - och sånär tre minuter senare kvitterade de till 2-2.

14.24 tog gästerna ledningen med 3-2 och Brynäs fick börja jaga.

I den tredje perioden drabbades Djurgården av en utvisning efter 4.16 - då kvitterade Brynäs till 3-3 via Emma Murén och därefter vände hela matchbilden.

9.36 spelat så sköt Brynäsbacken Johanna Olofsson in 4-3 - och 14.27 utökade Brynäs lagkapten Erika Grahm till 5-3.

15.44 blev Krizova tvåmålsskytt när hon sköt in 6-3 - och bara minuten senare utökade Lara Stalder till 7-3.

Brynäs vann den tredje perioden med hela 5-0 - och gick som segrare ur matchen med 7-3.

Brynäs–Djurgården 7-3 (2-0, 0-3, 5-0)

Första perioden: 1-0 (5.11) Denisa Krizova (Emma Murén) spel fem mot fyra, 2-0 (17.57) Michela Cava (Johanna Olofsson, Emma Forsgren)

Andra perioden: 2-1 (5.09) Allie Munroe, spel fem mot fyra, 2-2 (8.11) Sarah Bujold (Dominique Kremer) spel fem mot fyra, 2-3 (14.24) Josefine Holmgren, spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-3 (5.36) Emma Murén (Michela Cava, Erika Grahm) spel fem mot fyra, 4-3 (9.36) Johanna Olofsson (Michela Cava, Erika Grahm), 5-3 (14.27) Erika Grahm (Sarah Forster, Georgina Farman), 6-3 (15.44) Denisa Krizova (Lara Stalder, Katerina Mrazova), 7-3 (16.44) Lara Stalder (Denisa Krizova, Katerina Mrazova)

Skott: 5-4, 4–8, 7-4. Totalt: 16-16.