Dramatiskt när Brynäs J20 vann Top 10
Publicerad: 2018-03-11
Jun
Brynäs J20 vann först serien och sedan J20 SuperElit Top 10 denna säsong. Nu väntar slutspelet med början på onsdag.

Det blev en stenhård kamp ända in på målsnöret när J20 SuperElit Top 10 avgjordes under söndagen. Brynäs hade Djurgården på Hovet och var i en knapp ledning i tabellen innan matchen. Skuggande tätt bakom gjorde främst Linköping och Växjö. Den sista omgången skulle därmed avgöra allt.

Under det att Brynäs och Djurgården vilade mellan den andra och tredje perioden hade de andra matcherna spelats färdigt. Det stod klart att ett oavgjort resultat efter full tid skulle räcka till för Brynäs. I det läget stod det 1-1 och den andra perioden hade gått starkt i Djurgårdens favör.

{!B}

Brynäs tog ledningen i den första perioden. Albin Kedbrant, som var en av de bästa i dagens match, gjorde målet på passning från Samuel Solem. Solem fick beröm från tränare Bäcklin efter matchen och själv sade han så här:

-Jag försöker bara jobba hårt och göra mitt. Försöker vinna puckar och få lite tryck i anfallszon. Bidra med en del energi. Som lag så tycker jag att vi har en bra målvakt som räddar oss i matcherna och att vi jobbar för varandra, säger Solem om sin och lagets insats.

Den tredje perioden blev en rysare. Djurgården förde spelet men Brynäs svarade upp bättre och bättre och med ett uppoffrande spel, en utmärkt insats i målet från Samuel Ersson och pådrivna i båset av Mats Bäcklin och assisterande tränare Henrik Orevik blev slutrundan mållös.

{!A}

Samuel Ersson var som vanligt stabil mellan stolparna. Han hade en räddningsprocent på 94.59.

Att det följande övertidsspelet gav Djurgården segern med 2-1 och två poäng spelade mindre roll. Brynäs vann i och med den poäng man tog Top 10. Därmed vann man både grundserien och Top 10 denna säsong. Nu på onsdag inleds slutspelet och Brynäs kommer som första lag att få välja motståndare till kvartsfinalerna som avgörs i bäst av tre matcher.

{!C}

Mats Bäcklin och Henrik Orevik gav energi, uppmaningar och råd till spelarna under matchen.

-Det är väl den första perioden vi kan ta med oss. Där ligger vi rätt bra i positionerna och de får spela mycket på kanterna. Och vi har ett bra passningsspel. Sedan stora delar av den tredje tycker jag vi spelar av på ett hyfsat sätt. Men spelmässigt är jag inte riktigt nöjd sett över tre perioder. I powerplay och boxplay kunde vi också vara bättre även om vi gör målet i powerplay, säger Mats Bäcklin.

{!D}

Mats Bäcklin, Samuel Ersson, Samuel Solem, Albin Kedbrant och Henrik Orevik. Glada miner i Brynäs J20 efter det segern i Top 10-serien. Brynäs vinner före Växjö, Linköping och Skellefteå. Det var tätt i toppen och alla de fyra första lagen fanns inom en poäng.

-Det är ändå oerhört glädjande att kunna vinna Sveriges högsta J20-serie. Jag är riktigt stolt över det. Det känns som att det är det bästa laget som vinner en serie som går över tid. Sedan hur ett slutspel går får vi se, säger Bäcklin.

Djurgårdens IF-Brynäs IF 2-1 (0-1,1-0,0-0,1-0)

Skottstatistik 37-27 (17-9,10-9,8-6,2-3)

Utvisningar DIF 5x2 min BIF 5x2 min

Brynäs mål: 0-1 Albin Kedbrant assist Samuel Solem spel fem mot fyra (5.44)