• Huvudsponsorer

Svensk mästare klar — Jonathan Sigalet ansluter till Brynäs IF

15 maj 2019 11:33
Jonathan Sigalet är klar för Brynäs IF
Herr

Backen Jonathan Sigalet är klar för Brynäs IF.

33-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Jag tror att vi kommer kunna överraska många, säger han.


Sportdirektör Andreas Dackell har gjort klart med sitt senaste nyförvärv.

Det är Jonathan Sigalet som ansluter till Brynäs IF.

Backen, som förra säsongen gjorde 16 (7+9) poäng på 45 grundseriematcher, har skrivit på för två år. Ett kontrakt som håller 33-åringen i klubben över säsongen 2020/21.

— Det är verkligen en stabil back vi får hit som kan spela i alla lägen och spelformer. Han har en riktigt bra säsong bakom sig och gjort flera bra säsonger tidigare i Sverige, säger ”Dacke”.

Sigalet är tänkt att fylla luckan som uppstod när Simon Bertilsson lämnade Brynäs.

— De är båda den typen av spelare som man kan lita på i ur och skur. De ger alltid 100 procent, allt för laget, och de gör sina medspelare bättre. Jonathan kommer att kunna vara backklippan som vi kan luta oss mot i alla lägen. Med sitt ledarskap kommer han kunna bidra med positiva och bra saker till gruppen, säger Dackell.

För några veckor sedan blev Sigalet svensk mästare med Frölunda.

Men han är inte mätt. Han vill få uppleva den känslan igen, fast i Brynäs.

— Det hoppas jag att jag får. Det kändes som en bra möjlighet att komma till Brynäs. Klubben har mycket bra på gång som man kan se på värvningen av (Anton) Rödin. Man tappade några backar så det känns som det finns en lucka jag kan fylla. Jag hoppas kunna bidra med stabilitet, trygghet, ledarskap och kunna hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, säger Sigalet.

Med ett rykande färskt SM-guld runt halsen ser Sigalet fram emot att komma till Brynäs.

— Efter tabellplaceringen förra säsongen kommer inte så många att tro på oss. Men vi måste bygga upp en känsla i omklädningsrummet där vi tror på oss själva. Det är det som kommer ta fram det bästa i oss och ta oss framåt. Jag tror att vi kommer kunna överraska många, säger han.

Sigalet är född i Vancouver på den kanadensiska västkusten. Men hemma är numera på östkusten i USA, i Boston. Det var nämligen Boston Bruins som valde honom i den fjärde rundan av NHL-draften 2005. Sedan säsongen 2011/12 har han dock spelat i Europa. Först i KHL och sedan i Sverige. I Sverige har han representerat först Luleå och de tre senaste säsongerna Frölunda.

— Jag gillar att vara här och ville stanna i Sverige när mitt kontrakt gick ut. Landet och kulturen här är bra för mig och familjen. Sen är svensk hockey väldigt bra. Alla svenska NHL-spelare är ett bevis på det, och alla NHL-spelare från Brynäs är ett bevis på att det är en bra klubb.