Rödin avgör i sudden hemma mot Rögle
Publicerad: 2019-10-24
Brynäs vann hemma mot Rögle på övertid med 2-1.

Brynäs tog emot Rögle hemma i Monitor ERP Arena under torsdagskvällen.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan de två lagen - men Brynäs var snäppet vassare.

Rögle fick mot slutminuterna ett bortdömt mål och Brynäs kunde spinna vidare på det tryck man hade skapat innan - men den första perioden slutade mållös.

I den andra perioden blev det någorlunda jämnare spel.

Brynäs fortsatte skapa tryck och 9.45 gjorde de matchens första mål när Daniel Mannberg sköt in 1-0 efter en pass av Greg Scott.

Dessvärre kvitterade Rögle till 1-1 med sånär två minuter kvar av den andra perioden - det blev även det stående resultatet på tavlan inför pausvila.

I den tredje perioden så drabbades Brynäs av en utvisning efter 8.59 spelat.

Men med en tät box så spelade de av det numerära underläget utan större problem.

Man var stundtals nära ett ledningsmål - så pass nära så att pucken dansade på mållinjen bakom Rögles målvakt Christoffer Rifalk.

Det hela skulle till att tas till förlängningsspel.

Väl där avgjorde Brynäs lagkapten Anton Rödin - då han i ett friläge fintade ned målvakten och kyligt kunde sätta pucken i mål.

Brynäs knep två poäng av tre möjliga och vann matchen med 2-1.

Brynäs–Rögle 2-1 (0–0, 1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (9.45) Daniel Mannberg (Greg Scott, Niclas Lundgren), 1-1 (17.49) Simon Ryfors (Daniel Bertov, Eric Gelinas)