Brynäs besegrade Färjestad efter straffläggning
Publicerad: 2020-01-16
Brynäs vann mot Färjestad med 4-3 efter straffar.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan Brynäs och gästande Färjestad.

Båda lagen hade sina lägen att göra matchens första mål.

Men perioden blev mållös med en skottstatistik på 6-7.

I den andra perioden fick Brynäs en straff - men missa.

Men 10 sekunder senare sköt Jacob Blomqvist in 1-0 till Brynäs i powerplay. Han var assisterad av Adam Brodecki och Tomi Sallinen.

18.18 utökade Brynäs till 2-0 via Nicklas Danielsson.

Och med 6.8 sekunder kvar av perioden sköt Victor Söderström in 3-0 från blålinjen.

I den tredje perioden reducerade Färjestad två gånger om på mindre än två minuter- och i slutminuterna kvitterade de till 3-3.

Matchen togs till förlängning.

Men inget av lagen avgjorde i förlängningen och matchen skulle till att avgöras på straffar.

Väl där satte Anton Rödin och Söderström sina straffar - medans FBK missade sina.

Brynäs vann matchen med 4-3.

Brynäs–Färjestad 4-3 (0-0, 3-0, 0-3, 0-0, 1-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (7.40) Jacob Blomqvist (Adam Brodecki. Tomi Sallinen) spel fem mot fyra, 2-0 (18.18) Nicklas Danielsson (Emil Molin, Tomi Sallinen), 3-0 (19.53) Victor Söderström (Nicklas Danielsson, Greg Scott)

Tredje perioden: 3-1 (10.29) Gustav Rydahl (Jonathon Blum), 3-2 (11.53) Sebastian Erixon, 3-3 (18.31) Jens Westin (Marcus Nilsson) spel fyra mot fem