Juuso Ikonen klar för Brynäs IF
Publicerad: 2017-02-08
herr
I det avslutande skedet innan transferfönstret stänger presenterar nu sportchef Stefan Bengtzén ett nyförvärv till herrlaget. Det är forwarden Juuso Ikonen som är klar för Brynäs IF.

Ikonen och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt som gäller resten av säsongen 2016/2017.

– Det känns mycket bra att få in Ikonen till truppen i ett läge där vi behöver fylla på med en ytterforward. Jag ser honom som en spännande spelare som absolut kommer tillföra laget kvalité. Vilken plats i laget han får återstår att se, han ansluter redan till torsdagens träning säger Stefan Bengtzén.

Juuso Ikonen (175/77) är född 1995 och är en forward som härrör från grannlandet Finland. Redan säsongen 2011/2012 debuterade Ikonen i den finska ligan i klubben Blues och har sedan dess gjort 213 matcher och producerat 108 poäng i finska SM ligan. Inför denna säsong anslöt Ikonen till SHL och Stockholmsklubben Djurgårdens IF.

Säsongen 2013/2014 var Ikonen med och vann JVM-guld med det finska juniorlandslaget. På åtta matcher stod han då för fyra mål och en assist.

– Ikonens styrkor är främst hans snabba skridskoåkning, spelförståelse och att han är en skicklig passningsspelare säger Stefan Bengtzén.

Juuso Ikonen anländer till Gävle redan ikväll och imorgon kommer han till Gavlerinken för att delta i träning och bekanta sig med sina nya lagkamrater.

Brynäs IF