Uddamålsförlust i den första semifinalmatchen
Publicerad: 2020-02-26
Det blev förlust 3-4 när Brynäs tog emot Luleå i den första semifinalen i SDHL. Efter att ha hämtat upp 1-3 till 3-3 kunde Luleå ändå komma tillbaka och vinna.

Luleå fick en bra start på matchen när man redan efter 1.08 gjorde 0-1 i ett friläge.

Men Brynäs kom tillbaka starkt och efter 4.50 trycker Katerina Mrazova in en retur och därmed 1-1.

Det blev dock en kortvarig ledning då Luleå endast 24 sekunder senare kunde sätta dit 1-2.

Efter att ha fått ett tryck en längre tid i offensiv zon kunde bortalaget också göra 1-3 efter 10.26 spelat.

Spelmässigt ganska jämnt men Luleå tog verkligen tillvara på sina chanser i den första perioden.

I den andra perioden är det istället Brynäs som får en kanonstart.

Lara Stalder står för ett fint instick till Erika Grahm framför mål efter drygt en minuts spel. Målet betydde 2-3.

Spelet vänder sedan ett tag mycket fram och tillbaka och lagen skapar ett par bra chanser vardera.

Strax efter halva andra perioden spelad fick Brynäs fast Luleå i offensiv zon och skapade ett bra tryck i några minuter vilket också ledde till en Luleåutvisning efter 15.38.

Där, i powerplay, skapade man i hemmalaget ett par heta chanser men lyckades inte göra något mål. Luleå låg också bra i skottlinjen och blockerade flera avslut

I den tredje perioden skulle kvitteringen komma, efter att ha spenderat lång tid i offensiv zon kunde Maja Nylén Persson till slut pricka in 3-3 efter 5.33.

Men Luleå skulle komma tillbaka, efter ett felpass i egen zon av Brynäs kunde Luleås Phoebe Staenz göra 3-4 fri med Brynäsmålvakten Agnes Åker. Detta efter 12.25 på klockan.

En ny kvitteringsjakt inleddes och i slutminuterna skapar man ett par farliga chanser, bland annat ett stolpskott, men Luleås Sara Grahn höll tätt och såg till att sitt lag tog hem den första semifinalen.

Nästa match spelas på lördag 19.00 i Luleå.

Brynäs — Luleå/MSSK 3-4 (1-3, 1-0, 1-1)

Första perioden: 0–1 (1.08) Phoebe Stanz (Linn Petersson, Noora Tuulis), 1–1 (4.50) Katerina Mrazova (Erika Grahm, Lara Stalder), 1–2 (5.14) Nicoline Jensen (Josefine Persson, Pernilla Forsgren), 1–3 (10.26) Josefine Persson (Chiho Osawa, Nicoline Jensen).

Andra perioden: 2–3 (1.05) Erika Grahm (Lara Stalder).

Tredje perioden: 3–3 (5.33) Maja Nylén Persson, 3–4 (12.25) Phoebe Stanz.

Utv, BIF: 1x2, LHF: 2x2.

Skott: 19–19 (8–8, 4–6, 7–5)

Domare: Maria Furberg, Thomas Mccarthy.