Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb

Brynäs IF i samarbete med Hudik Hockey och Ljusdals BK

14 oktober 2014 09:14

För att sprida arbetet med En bra start i Gävleborgs region har Brynäs IF nu inlett samarbete med två Hälsingeklubbar; bandyklubben Ljusdals BK och Hudik Hockey. Brynäs IF har kommit överens med respektive klubb om en avsiktsförklaring som vilar på tre ben; barns rättigheter, sportslig utveckling samt affärsutveckling.


– Hälsingland är en viktig region för Brynäs IF, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF. För att sprida vårt arbete med En bra start etablerar vi nu samarbeten med andra idrottsklubbar som är starka på sin ort. De kan i sin tur förstärka sitt eget sociala arbete för barn vid sidan av sin egen kärnverksamhet. Genom att skapa samarbeten med andra aktörer så kan vi tillsammans utvecklas och utbyta erfarenheter kring arbetet för alla barn.

Först ut är alltså Ljusdals BK och Hudik Hockey, två klubbar som tidigt hörde av sig till Brynäs IF och visade intresse för En bra start. Många samtal har förts mellan klubbarna, och nu har arbetet påbörjats med att etablera ett samarbete.
– Ljusdals BK känns äkta och står för goda värden i samhället, och Hudik Hockey är uppriktiga och genuina i sitt sociala arbete, säger Johan Cahling. Nu ska vi tillsammans arbeta på ett strukturerat och konsekvent sätt för att fler barn ska få en bra start i sina liv.

– Det är spännande att göra något långsiktigt som är bra för bygden och för regionen, säger Micke Vallin, marknadschef i Ljusdals BK. Huvudsyftet är att göra bra saker tillsammans för barn och ungdomar i Ljusdal. Vi kommer att ha regelbundna träffar där vi ska utbyta erfarenheter både i arbetet för alla barn, men även på marknadssidan och i det sportsliga.

Samarbetet omfattar inte enbart arbetet för barns rättigheter utan de tre idrottsklubbarna planerar också för ett erfarenhetsutbyte när det gäller affärsutveckling och sportslig utveckling.
– Initialt ligger fokus på arbetet kring barns rättigheter, säger Fredrik Jönsson, marknadsansvarig i Hudik Hockey. Sedan ska vi också titta på hur vi kan hjälpa varandra med den sportsliga biten samt hur vi kan ta höjd än mer när det gäller affärsutveckling.

– Brynäs IF:s utgångspunkt är att om fler föreningar kan arbeta tillsammans och dessutom bli bättre både sportsligt och kommersiellt så skapar det en ännu större kraft att göra nytta i samhället, säger Johan Cahling.

{!b}

Fredrik Jönsson, marknadsansvarig Hudik Hockey tillsammans med Brynäs IF:s Johan Cahling.

{!c}

Micke Vallin, marknadschef Ljusdals BK tillsammans med Johan Cahling, Brynäs IF

Under säsongen kommer klubbarna att genomföra fyra arbetsmöten där man ser över arbetet med barns rättigheter och utbyter erfarenheter mellan varandra. Dessutom har man kommit överens om några gemensamma aktiviteter som kommer att ske den första säsongen.

* Söndag den 7 december kommer Brynäs IF och En bra start att vara matchvärd när Hudik Hockey tar sig an Visby/Roma på Glysis. Hela dagen blir en dag för barnen i Hudiksvall.

* Samma sak sker fredag den 12 december i Ljusdal. Då är Brynäs IF och En bra start matchvärd när Ljusdals BK möter Edsbyn på Idrottsparken. Även här blir det aktiviteter för barnen i Ljusdal på dagen.

* Den 13 december är det sedan dags för Ljusdal BK att komma ner till Gavlerinken Arena där Ljusdal och Edsbyn möts i en bandy knattematch under Brynäs IF:s SHL-match mot Örebro HK.