Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Onsdag Ons 5 Januari Jan

Välkommen till Brynäs IF, Mina Waxin

19 oktober 2021 13:20
Mina Waxin, Brynäs IF
SDHL

Mina Waxin ansluter till Brynäs IF.

Den 20-åriga backen har skrivit på för två år i Den rena dräkten.

– Med Mina i laget så spetsar vi till vår backsida ytterligare, säger sportchef Erika Grahm.


Mina Waxin kommer ursprungligen från Stockholm och har Flemingsbergs IK som moderklubb. När hon inför säsongen 2017/18 skulle börja gymnasiet gick flyttlasset till Örnsköldsvik och Modo. Sedan flytten har hon gjort 162 SDHL-matcher, inklusive slutspel, och registrerats för 39 (8+31) poäng. Den här säsongen har hon gjort fem assist på elva matcher.

Nu har hon skrivit på för oss i Brynäs IF. Avtalet är skrivet på två år, över säsongen 2022/23.

– Det kommer hit en spelare som vi anser är en ledande back i svensk damhockey. Vi ser fram emot att jobba med Mina och hjälpa henne att ta ännu fler kliv i sin utveckling, säger Erika Grahm, sportchef.

20-åriga Waxin har representerat Sverige på U18- och seniornivå. På meritlistan finns ett silver från U18-VM 2018, ett silver som bärgades tillsammans med bland andra Hanna Thuvik, Jenny Antonsson, Emma Forsgren och Josefin Bouveng.

– Hon är ung men har ändå mycket erfarenhet från både SDHL och internationellt spel. Hon besitter många kvaliteter redan nu samtidigt som det finns potential för mer, säger Grahm.

Den gångna helgen skadade sig vår lagkapten Rosa Lindstedt. Hon tvingades till operation och kommer att vara borta i tolv veckor. Nu ersätts luckan i laguppställningen av Waxin.

– Det kanske är lite väl press att lägga på Mina att ersätta en erfaren spelare som Rosa, vår lagkapten och ledare. Men hon har stor kapacitet och kommer kliva rakt in i laget och få alla möjligheter att ta en stor roll, säger Grahm.

Modo har i uttalanden sagt att de söker en ”skälig ersättning” för Mina, hur löser Brynäs den ekonomiska aspekten i den här rekryteringen?

– Våra fantastiska supportrar har samlat in en stor summa pengar i Fansens värvning. Där finns en pott riktad mot SHL och en mot SDHL. Nu använder vi de pengarna för att förstärka laget med Mina. Ett stort tack till alla brynäsare som har gjort det här möjligt.

Mina gör sin första match för Brynäs på fredag när vi möter Linköping på bortaplan.