Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt

Brynäs IF och UNICEF i unikt samarbete

20 november 2013 11:27

UNICEF och Brynäs IF har ingått ett långsiktigt samarbete som sträcker sig över fem år, mellan 2013 och 2018. Brynäs IF blir därmed den första ishockeyklubb i världen som ingår ett långsiktigt samarbete med UNICEF.


Brynäs IF tillhör nu en utvald grupp idrottslag som samarbetar med UNICEF, där bland annat fotbollsklubbarna Manchester United och FC Barcelona ingår.
– Vi är mycket stolta över att nu inleda ett samarbete med en sådan anrik klubb som Brynäs IF, där fokus på barn och unga är så tydligt. I Sverige har ishockey en stark ställning och därför var valet av idrottsgren naturligt för UNICEF, säger Per Westberg, UNICEFs vice generalsekreterare.

Brynäs IF och UNICEF ska nu använda sina starka varumärken, och tillsammans arbeta för alla barns rätt till lek, vila och fritid. Arbetet kommer att ske både på det lokala planet, och internationellt via UNICEF.
– Vi är så klart otroligt glada och stolta att UNICEF väljer oss som samarbetspartner utifrån vår verksamhet och våra värderingar, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör Brynäs IF. Brynäs IF berör och engagerar många människor, både lokalt och nationellt. Vi är en klubb med stort engagemang, och nu vill vi göra ännu mer för barn och ungdomar.

Brynäs IF kommer att vidareutveckla sin verksamhet för barn och unga, både på och utanför isen. På hemmaplan kommer Brynäs IF att avsätta tid och resurser till att jobba mer med socialt ansvarstagande.
– Vi ska använda kraften i vårt varumärke och vår verksamhet för att tillsammans med andra göra tillvaron bättre för flera barn. Vi kommer att aktivera våra spelare, ledare och fans, och även bjuda in näringslivet, och andra lokala krafter för att tillsammans med oss vara med och förändra, säger Johan Cahling, ansvarig för UNICEF-samarbetet i Brynäs IF. Ingen är stark ensam. Hela idén är att tillsammans med andra goda krafter få bra saker att hända för barn. I Gävle, i Sverige och i världen.

– Vi ser samarbetet som en möjlighet att både nå ut med UNICEFs budskap till en ny målgrupp och samla in pengar till vår verksamhet. Vi hoppas också att samarbetet med Brynäs ska inspirera andra klubbar att engagera sig för barns rättigheter och UNICEF, säger Per Westberg.

Brynäs IF kommer under de fem år samarbetet sker att garantera minst fem miljoner kronor till UNICEF. Pengarna kommer att gå till att utveckla UNICEFs verksamhet med lek och rekreation bland några av de mest utsatta barnen i världen.
– UNICEF gör ett fantastiskt arbete runt om i världen, och för oss är det självklart att vara med och bidra även ekonomiskt, säger Hans-Göran Karlsson. Nu startar vi upp en ny, spännande resa, där det blir oerhört intressant att se vad vi kommer att åstadkomma tillsammans.

Om UNICEF UNICEF, världens största barnrättsorganisation, arbetar i 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, region eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag. Läs mer på unicef.se

Om Brynäs IF Brynäs IF är en anrik ishockeyklubb som totalt har tagit 13 SM-guld i ishockey. Kraften i Brynäs IF är sprungen ur ett sekel av fantastiska prestationer, historiska segrar och karaktäristiska förebilder, och laget har spelat i högsta serien sedan 1960. Brynäs IF:s framtid och själ är föreningens egen ungdoms och juniorverksamhet. Den egna talangfabriken är en viktig del av klubbens identitet, och har de senaste åren fostrat fram många unga spelare till A-laget och NHL. Vid sidan av isen arbetar Brynäs IF för att vara en god och positiv kraft i det omgivande samhället. Brynäs IF arbetar kontinuerligt med att ta ett större ansvar för de många människorna, och framför allt barnen. På isen likväl som utanför.