Lagbygget – här är listan på de som lämnar och stannar
Publicerad: 2018-04-09
Herr
Sportorganisationen med Sportchefen Stefan Bengtzén i spetsen arbetar för fullt med alla förberedelser inför kommande SHL-säsong. Lagbygget och tecknande av avtal med nya herrspelare är såklart en viktig del i arbetet, men det innebär också en del jobbiga avslut och tråkiga besked ska ges.

Det är bråda dagar för sportchefer i SHL och rollen som sportchef ingår det att både värva nya spelare och ibland ge nuvarande spelare tråkiga besked.

-Det är det här som är baksidan med att vara sportchef. Otroligt tuffa beslut och samtal att ta, att ge någon beskedet att den inte ska spela kvar, det är aldrig roliga samtal, men det ingår i mitt uppdrag och det går för mig ut på att alltid jobba för Brynäs IFs bästa, berättar Stefan Bengtzén.

Vi vill tacka samtliga spelare för den tid som de verkat i klubben och önska dem all lycka framöver.

Här är listan på de herrspelare som nu lämnar Brynäs IF

Jörgen Sundqvist -"Sunken" som varit Brynäs trogen under 13 säsonger har återigen gjort en gedigen säsong. Vi väljer nu att föryngra vårt lag men vi vill ge våra största hyllningar av tacksamhet till Sunken som är och har varit en fantastisk spelare för Brynäs IF under så många säsonger. Brynäs IF kommer hylla Sunken för de fina prestationer han gjort för föreningen under sin spelarkarriär, mer info om det kommer inför kommande hemmamatcher i Gavlerinken Arena. Stort tack för allt Sunken!

Linus Fernström -Avtalet med Linus Fernström avslutas, vi tackar Linus för hans tid i Brynäs IF. Linus anslöt klubben med snabba ryck under säsongen när vi hamnade i en krissituation på målvaktssidan. Linus har skött sina uppgifter på ett mycket bra och lojalt sätt utifrån de förutsättningar han haft.

Elias Fälth -Avtalet med Elias Fälth går ut nu och vi väljer att inte erbjuda en förlängning. Elias är en erfaren back som varit hos oss under två säsonger. Nu önskar vi Elias lycka till framöver.

Lucas Carlsson -Lucas är en av de spelare vi hade önskat få ha kvar ett tag till men det är nu högst troligt att han skriver kontrakt med en klubb på andra sidan Atlanten. Vi är mycket stolta över att Lucas är av våra egna juniortalanger och att han nu är aktuell för spel i NHL är återigen ett gott betyg för att Brynäs IF har en bra juniorverksamhet. Vi önskar Lucas stort lycka till och han är varmt välkommen tillbaka när han får hemlängtan.

Linus Ölund -Även Linus är aktuell för att skriva kontrakt med en klubb i AHL eller NHL och är också en spelare vi hade önskat få ha kvar ett tag till. Vi är mycket stolta över att Linus också har sin hockeyfostran i vår egen juniorverksamhet. Vi önskar Linus stort lycka till och han är varmt välkommen tillbaka när han får hemlängtan.

Juuso Ikonen -Ikonen är en spelare som nu tyvärr ser ut att komma att lämna för spel utanför Sverige. Vi är mycket nöjda med Ikonens insats i Brynäs IF. Stort tack Juuso!

Christoffer Liljewall -"Stoffe" lämnar oss redan nu, vi har tillsammans valt att utnyttja den klausul som fanns i avtalet för uppsägning. Han har på ett ansvarsfullt sätt alltid bidragit med mycket positivt till vårt lag. Stort tack för din tid i Brynäs IF!

Brynäs IF SHL-trupp inför säsongen 18/19 innehåller just nu; 0 målvakter, 6 backar och 13 forwards, kontrakt enligt nedan ##

Kontrakt till och med 18/19 Samuel Asklöf, Ryan Gunderson, Johan Alcén, Simon Bertilsson, Daniel Paille, Alexander Bjurström, Jonathan Granström, Jesper Jensen, Jesper Boqvist, Henrik Larsson, Ludvig Nilsson.

Kontrakt till och med 19/20 Lukas Kilström, Jacob Blomqvist, Daniel Mannberg, Marcus Ersson, Niclas Lundgren, Joel Kellman.

Kontrakt till och med 20/21 Niclas Danielsson, Marcus Westfält

Kommunikationschef Elin Lith