Så ska Brynäs sänka Djurgården: ”Då är vi som bäst”
Publicerad: 2019-09-30
Herr
Säsongens andra hemmamatch i Monitor ERP Arena. Här är Magnus Sundquists nyckel för seger mot Djurgården. — Jag vill att vi kommer ut med en jäkla fart, energi och revanschlusta. Då är vi som bäst, säger huvudtränaren kvällen före nedsläpp i omgång fem.

Tisdag kväll är Brynäs tillbaka på hemmais i SHL.

Djurgården väntar på andra sidan mittlinjen i omgång 5.

— Jag vill att vi kommer ut med en jäkla fart, energi och revanschlusta. Då är vi som bäst. Spelarna ska släppa lös, köra och vara trygga i att våga där ute. Det är nyckeln, säger Magnus Sundquist före nedsläpp.

Vi kommer från en förlust på bortais mot Leksand för en vecka sedan.

— Glädjande med match igen. Det har varit en för lång paus, haha. Vi har parkerat Leksandsmatchen nu. Vi har konstaterat att det som hände där inte är acceptabelt, men att vi som hållit på med lagidrott samtidigt vet att det kan inträffa. Det är ingen bakdörr eller ursäkt, men det kan ske. Innan dess har spelarna känt en jäkla trygghet och visat i de tre matcherna innan att vi kan spela. Vi slarvade bort Linköping borta och sett till spelet mot Färjestad så skulle vi vunnit den också. Samtidigt är vi väl medvetna om att vi i slutändan inte gjorde det – och har självklart tittat på varför.

— Vi har tränat på sedan dess och konstaterat att det blev en mental härdsmälta, men att det är parkerat nu. Vi har använt den här veckan till att titta på det vi gjort bra mot Frölunda och i de två andra matcherna innan senast och hur vi kan ta med oss det till den här matchen.

Sundquist tillsammans med övriga ledarstaben väljer att möblera om i laguppställningen.

Bland annat kommer vi ut med en ny förstakedja – där Nicklas Danielsson ansluter till Greg Scott och Anton Rödin.

— Vi vet att Jaedon, Scott och Rödin fungerar i grunden. Sen har den inte gjort det senaste matcherna – samtidigt som inte den andra heller gjort det. Därför väljer vi att göra den här förändringen för att boosta båda kedjorna. Rödin och Scott är revanschsugna efter de två senaste matcherna och så kommer Danielsson in där nu för att kunna trycka ytterligare puckar på mål.

Forwarden Joachim Rohdin är tillbaka från sin avstängning.

— Bra, såklart. Han går in med Jacke och Mannberg.

I backuppsättningen kommer Marcus Ersson att göra säsongsdebut – efter en positiv utlåning till Västervik i allsvenskan. Gävlesonen ersätter Alexander Lindelöf som vilar.

— Ersson gjorde det fantastiskt bra under sin utlåning och var bland annat deras bästa back i matchen mot Modo. Han är inne i ett positivt flow och vi vill få in hans fysik. Lindelöf har gjort det bra hittills, men haft ett par tyngre matcher nu och det är tuff konkurrens. Men när han lirar nästa match igen så litar jag fullt ut på honom då, säger Magnus Sundquist.

Biljettförsäljningen till DIF-matchen har passerat 5 000. Se till att bli en del av inramningen på plats du också! Här säkrar du dina biljetter.

Preliminär laguppställning

Målvakt: Joacim Eriksson/Samuel Ersson.

Förstafemman: Jonathan Sigalet, Josef Ingman, Nicklas Danielsson, Greg Scott, Anton Rödin

Andrafemman: Lukas Kilström, Eric Norin, Adam Brodecki, Linus Ölund, Jaedon Deschenau

Tredjefemman: Niclas Lundgren, Niclas Andersén, Emil Forslund, Tomi Sallinen, Lukas Zetterberg

Fjärdekedjan: Daniel Mannberg, Jacob Blomqvist, Joachim Rohdin

Extra: Marcus Ersson, Johan Alcén

Kommunikationschef Kevin Johansson