• Huvudsponsorer

Juniorkollen: J18 in i slutspel — U16 vidare till kvartsfinal

11 mars 2019 17:00
Brynäs IF junior

Slutspelens tid är här.

Den gångna helgen gick U16 vidare från åttondelsfinal och på torsdag kliver J18 in i slutspelet.

— Det är nu det roliga börjar, säger Jonas Söderström, huvudtränare i J18.


Efter en stark insats i grundserien i höstas gick J18-laget vidare till den norra allsvenskan. Väl där har men varit ett av seriens bästa defensiva lag och varit de som släppt in minst mål i serien efter topplagen Skellefteå och Färjestad.

Prestationerna har lett till en sjätte plats i tabellen och nu väntar slutspel.

— Vi hade en fantastisk avslutning på serien innan jul när vi tog oss till allsvenskan. Det var en grym slutspurt vi gjorde, säger J18-tränaren Jonas Söderström och fortsätter:

— I allsvenskan har vi spelat bra hockey men varit lite för ineffektiva. Det har varit vårt minus, men sett till helheten är jag väldigt nöjd med allsvenskan. Speciellt att vi har släppt in så lite mål.

Under måndagen hade klubbarna möten och Brynäs valde då att möta Björklöven när det nu är dags för sextondelsfinal. Vi inleder borta på torsdag och spelar sedan hemma lördag och eventuellt söndag. Matchserien avgörs i bäst av tre-matcher.

— Jag är grymt nöjd med arbetsinsatsen hela säsongen och nu ska vi fortsätta jobba som vi har gjort. Det ska bli spännande att se det här laget i ett slutspel och jag hoppas att proppen släpper nu i målskyttet, säger Söderström.

— Det ingen idé att kolla tillbaka på några gamla resultat. Det är här och nu som gäller. Det är nu det roliga börjar.

För J20-lagets del är kampen om slutspelsplatserna stenhård. Laget ligger just nu på sjunde plats i tabellen och de sex bästa går till slutspel. Två poäng skiljer upp till Skellefteå på sjätte plats och två omgångar återstår. De spelas på lördag och söndag. På lördag möter vi Timrå och på söndag spelar vi borta mot just Skellefteå.

U16-laget spelade den gångna helgen åttondelsgruppspel i Skutskär. Segrar mot Västerås och Sundsvall innebar att förlusten mot Modo spelade mindre roll. Laget slutade tvåa i gruppen och är med det klart för kvartsfinalgruppspel som spelas helgen 22-24 mars.

Laget stod för en stabil laginsats men Joel Holmli stack ut lite extra med fem poäng, varav fyra mål, på de tre matcherna.

— Det var lite upp och ned och vi kom inte riktigt upp i den nivå som vi vill. Det var lite nervöst med viktiga matcher på hemmaplan och det märktes. Men det är en stor styrka att vi hittade en väg att vinna ändå och att vi tog oss vidare till kvarten. Det var tråkigt att vi förlorade mot Modo men vi kommer lära oss mycket av den förlusten som spelarna kan ta med sig i framtiden, säger David Åkerblom, huvudtränare i U16.