Danielssons kanon utjämnade— men två snabba från Örebro betydde försäsongens första förlust
Publicerad: 2019-08-28
Herr
Under tisdagskvällens kom försäsongens första förlust för SHL-laget. Kom tillbaka från ett underläge, men två mål från Örebro i slutminuterna avgjorde matchen. Slutresultatet skrevs till 2-4.

Örebro tog tidigt greppet om matchen och i ett powerplay tog de ledningen redan efter knappt fyra spelade minuter.

Vi hade svårt att ta oss ur egen zon i den första perioden, och i många fall syntes det att det ännu är försäsongen.

I den andra perioden tog det inte ens två minuter innan Örebro utökat sin ledning, men efter det jobbade vi oss in i matchen.

7.46 in i perioden fick vi också utdelning när Greg Scott fick ett friläge och tog vara på tillfället.

Några minuter senare utjämnade Nicklas Danielsson när han fullkomligt bombade in pucken från blålinjen. Ett otagbart skott från 34-åringen.

2-2 stod sig in i den sista perioden.

Brynäs fick också ett gyllene tillfälle, när Örebro drog på sig en dubbelutvisning efter elva minuter, vilket betydde två minuter i spel fem mot tre.

Men vi lyckades inte förvalta läget.

Örebro blev fulltaligt, och kort därefter tog de ledningen.

Nådastöten kom en minut och 20 sekunder senare, när de även gjorde 2-4, vilket också blev slutresultatet.

MATCHFAKTA

Örebro—Brynäs 4—2 (1—0, 1—2, 2—0)

Första perioden: 1—0 (3.49) Aaron Irving (Kristian Näkyvä) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2—0 (1.54) Daniel Muzito-Bagenda (Aaron Irving, Jordan Boucher), 2—1 (7.46) Greg Scott, 2—2 (10.55) Nicklas Danielsson (Jonathan Sigalet, Greg Scott) spel fyra mot tre.

Tredje perioden: 2—3 (5.29) Jordan Boucher (Jonathan Andersson), 2—4 (6.49) Max Lindholm.

Skott: 28—33 (7—9, 10—13, 11—11).

Utvisningar, Örebro: 7x2. Brynäs: 5x2.

Publik: 995, Fagerliden i Fagersta.