Nytt tränarnamn in på ungdomssidan
Publicerad: 2017-05-03
U16
Brynäs presenterar Paul Eriksson som assisterande U16-tränare.

En spännande kraft förstärker föreningen i syfte att lyfta U16-laget ytterligare något snäpp. Det är 26-årige Paul Eriksson som nu lämnar spelarkarriären för att istället ta sig an sysslan som assisterande tränare.

Paul kommer närmast från Valbo HC där han från backposition hjälpte nykomlingarna till en succéartad säsong i herrettan. Säsongen innan var han med om att föra upp moderklubben Södertälje SK till allsvenskan. Meriter finns även från bland annat spel i Djurgårdens juniorlag och fyra år i rysk ishockey. Där blev det trettio matcher och tjugotvå poäng via fem mål och sjutton assist i Olimpiya Kirovo-Chepetsk och i Arystan Temirtau från Kazakhstan fyrtiotvå matcher med femton poäng innan flyttlasset gick hem till Södertälje.

-Nu var det dags att sadla om och bli tränare. Och när Brynäs hörde av sig var valet lätt, säger Paul. Jag känner att jag har mycket att ge till grabbarna och det är en engagerad grupp jag har att jobba med. De kickade igång förra veckan. Men jag körde min första träning med dem idag tisdag.

Att han har hamnat i de här trakterna beror bland annat på Högskolan i Gävle där han läser till ingenjör inom elektronik.

-Jag kommer att varva studierna med tränarsysslan. Det blir inga problem. Jag älskar att vara här i ishallen och träffa grabbarna. Dessutom har jag turen att ha en förstående fru där hemma.

En fru han träffade under åren i Ryssland. Där blev det först ett par år inom juniorhockeyn och sedan ett par år i ryska andraligan.

{!A}

-Jag spelade i ett lag som finns ungefär hundra mil från Moskva. Så det var på den europeiska delen av Ryssland. Det gav förstås nyttiga erfarenheter att ta med.

Paul är klar över vad han vill i sin första roll som tränare.

-Jag vill kunna bidra till att lyfta upp grabbar från U16 via J18 och J20 till A-laget. Brynäs har en fin tradition på den fronten. Sedan kan jag nog också ge lite extra tips till backarna.

Sportreporter Peter Mansson