Marcus Westfält lämnar Brynäs IF: "Varit en ära"
Publicerad: 2020-05-28
Herr
Han hade ett år kvar på fyraårskontraktet från säsongen 17/18. Nu har Brynäs IF och Marcus Westfält kommit överens om att bryta det sista avtalsåret – och centern lämnar därmed föreningen. — Vi önskar Marcus ett stort lycka till framöver, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Vallentunasonen Marcus Westfält kom till Brynäs IF:s juniororganisation säsongen 16/17 som juniorlandslagsspelare.

Säsongen senare lyftes han upp i representationslaget och debuterade i SHL. Under samma säsong skrev han ett fyraårskontrakt med föreningen – som sträckte sig över säsongen 20/21.

Under de två senaste säsongerna (18/19 och 19/20) har Westfält varit utlånad till hockeyallsvenskan, först Karlskrona och sedan Västervik.

Nu har den 20-årige centern och Brynäs IF valt att avsluta det sista året på kontraktet, vilket betyder att Westfält lämnar Brynäs IF och är fri att söka en ny permanent klubbadress.

— Marcus gjorde resan via vår juniororganisation till att debutera i SHL och skriva sitt första seniorkontrakt. Han har varit ett föredöme i sitt sätt att vara och en omtyckt spelare i föreningen. Till 20/21 har vi gjort bedömningen att vi inte kan erbjuda en roll där han bär den istid han behöver för att ta nästa steg i sin utveckling hos Brynäs IF, och vi upplever heller inte att det gynnar vare sig Marcus eller klubben med en tredje utlåning. Därför är det bättre att vi avslutar sista året på kontraktet så att Marcus är fri att hitta en permanent klubb där han kan fokusera fullt ut på att fortsätta utvecklas i den miljön, säger Michael Sundlöv.

— Marcus är fortsatt varmt välkommen att sommarträna med oss så länge han bor kvar i Gävle och Brynäs IF önskar honom ett stort lycka till i sin fortsatta karriär.

Westfält säger själv:

— Jag kan bara tacka för den här tiden. Det har varit en ära att spela för Brynäs IF. Det var alltid en barndomsdröm för mig och det är jäkligt kul att ha fått den chansen. Nu går hockeyresan vidare, men förhoppningsvis ses vi igen i framtiden i Brynäs IF.

För Brynäs IF betyder det att forwardsuppsättningen minskar från 14 till 13 bekräftade kontrakt.

Bland spelare som kan konkurrera om centerpositioner har Peter Andersson fortfarande ett stort urval av spelare att välja bland i form av Greg Scott, Emil Molin, Tomi Sallinen, Adam Pettersson, Oscar Birgersson och långtidsskadade Samuel Asklöf adderat med en bekräftat pågående förlängningsdiskussion med Linus Ölund.

Kommunikationschef Kevin Johansson