Brynäs tog tre välförtjänta poäng mot serieledaren - trots två bortdömda mål
Publicerad: 2019-11-02
Brynäs vann hemma mot Frölunda med 3-1.

Brynäs tog emot serieledaren Frölunda under lördagseftermiddagen i Monitor ERP Arena.

Bara två minuter in i matchen så panga Josef Ingman in 1-0 till Brynäs - och gjorde därmed sitt första mål i SHL.

Brynäs drabbades av två utvisningar - men båda spelades av utan några farligare chanser från gästerna.

Med en och en halv minut kvar av perioden var det Brynäs tur att spela i numerärt överläge.

Där fick vi ett bortdömt mål och perioden slutade 1-0 till oss.

I den andra perioden var det ett böljande spel och perioden slutade mållös.

39 sekunder in i den tredje perioden kvitterade Frölunda till 1-1.

Men i ett numerärt överläge bara minuten senare så tog Brynäs ledningen med 2-1 via Greg Scott. Han var assisterad av Anton Rödin och Linus Ölund.

11.23 fick Brynäs spel i numerärt överläge igen.

Även där fick hemmalaget ett bortdömt mål och det blev stora protester från läktarplatserna.

Men när Frölunda tog ut målvakten så kunde Emil Molin säkra tre poäng åt Brynäs när han med bara 14 sekunder kvar av matchen sköt in pucken i mål.

Brynäs vann matchen med 3-1.

Brynäs–Frölunda 3-1 (1–0, 0-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (2.04) Josef Ingman (Emil Molin, Niclas Lundgren)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1-1 (0.39) Joel Lundqvist (Viktor Ekbom, Jacob Moverare), 2-1 (1.41) Greg Scott (Anton Rödin, Linus Ölund) spel fem mot fyra, 3-1 (19.46) Emil Molin (Emil Forslund, Tomi Sallinen) mål i öppen kasse.

Skott: 10–7, 8–11, 13-6. Totalt: 31-24.

Publik: 6 154