Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Onsdag Ons 5 Januari Jan

Nicklas Danielsson skriver nytt tvåårsavtal med Brynäs IF

24 april 2020 08:15
Herr

Nicklas Danielsson stannar i Brynäs IF.

Parterna är överens om ett nytt kontrakt – trots att ett avtal sades upp under säsongen.

— Jag har gått ner i lön men det gör å andra sidan att det finns mer pengar i budgeten för att värva hit bra spelare. Får vi ihop ett bra lag på isen ökar våra chanser att vinna, och det är vad jag vill göra, säger 35-åringen.


Under säsongen meddelade Brynäs IF Nicklas Danielsson att klubben skulle använda den option som fanns i forwardens dåvarande avtal om att avsluta kontraktet.

Men nu har parterna kommit överens om ett nytt kontrakt, som håller Danielsson i Brynäs över säsongen 2021/22.

— I höstas började Nicklas och jag en dialog. Han signalerade tidigt att han ville stanna i Gävle och vi var tydliga med att vi ville ha honom kvar. Men det fanns en option om att bryta hans avtal och det valde vi att göra. Det öppnade upp en möjlighet att förhandla om avtalet och vi har haft en bra dialog med honom för att hitta en bra lösning för alla parter, säger Michael Sundlöv, herransvarig.

Det nya avtalet är på två år. Ett år längre än det ursprungliga kontraktet. Det nya avtalet innebär även att Danielsson kommer att få mindre ersättning än tidigare.

— Nicklas har visat en stor vilja i förhandlingarna kring att fortsätta spela för Brynäs IF och att klubben ska ställa ett slagkraftigt lag på isen under de två åren som kontraktet gäller. Det gör han genom att spela på ett avtal med lägre ersättning än det sista optionsåret på kontraktet som vi valde att bryta i vintras. All heder till honom för det och för den dialog vi haft, säger Sundlöv.

För Danielssons del var det inga konstigheter att ta emot mindre ersättning framöver.

— Jag har gått ner i lön men det gör å andra sidan att det finns mer pengar i budgeten för att värva hit bra spelare. Får vi ihop ett bra lag på isen ökar våra chanser att vinna, och det är vad jag vill göra. Det krävs resurser för att ha ett bra lag och det här är ett av sätten jag kan bidra på för att hjälpa Brynäs med det. Nu känns det jäkligt skönt att allt är klart och väldigt roligt att få fortsätta den här resan. Min målsättning har hela tiden varit att få vara kvar i Brynäs, säger han.

Sedan Danielsson kom tillbaka till Sverige från utlandsäventyret i Schweiz inför säsongen 2018/19 har Brynäs slutat elva respektive tolva i tabellen. Knappast något som Danielsson är nöjd med.

— Jag har varit här i två säsonger nu och båda har varit ganska röriga med tränarbyten och dåliga tabellplaceringar. Vi har behövt kolla neråt i tabellen i stället för uppåt vilket gör att många matcher spelas under hög press och då är det lätt att det låser sig. Där vill vi verkligen inte vara igen, det vill vi bara inte, säger Danielsson, som vann VM-guld med Sverige 2013.

— Hockey är fortfarande så jäkla roligt och jag vill vara med och vinna här. Brynäs har ambitionerna att vara ett topplag så jag är sjukt motiverad på kommande säsong och hoppas att vi kan gå långt i slutspel och ge oss själva chansen, säger han och fortsätter:

— Tar vi oss till slutspel kan vi bygga vidare därifrån, få lite medvind och växa som grupp. Det är få saker som är lika tillfredställande som känslan att vara med i ett vinnande lag. Man får en kick varje dag och man vet att man kan slå vilket lag som helst. När alla spelare och hela laget växer med uppgiften, då blir man svårstoppade.

Danielsson är född i Uppsala men spelade i Brynäs i junioråren och Gävle är numera hemmaplan för familjen.

— Gävle som hockeystad är helt underbar. Det finns så mycket intresse kring Brynäs i Gävle och i hela landet egentligen. Folk bryr sig oavsett om vi vinner eller förlorar och det ska vi vara jäkligt tacksamma för. Men det är så klart också så att det är roligare när det går bra för laget och jag vill spela här när det går bra.

Den gångna säsongen gjorde han 35 poäng, varav tio mål, på 51 matcher. Det gav honom en 21:a plats i SHL:s poängliga men han vara bra tre poäng från topp 10. Framför allt efter jul kom poängproduktionen igång tillsammans med kedjekamraterna Greg Scott och Anton Rödin.

— De hade ett jättebra samarbete. Det är några av ligans bästa spelare och den kedjan är verkligen en toppkedja i SHL och något för oss att bygga på. De producerade poäng i både fem mot fem och i powerplay och Nicklas vill fortsätta bidra med det han kan för att vi ska vinna hockeymatcher, säger Sundlöv.

— I början av säsongen skickades jag runt lite i olika formationer och det blev ingen kontinuitet. Det tar ett tag att hitta kemi med de man spelar med och det vara samma med (Joel) Kellman och (Jesper) Boqvist förra säsongen. Men när vi lärde känna varandra funkade det bättre och det var samma med Greg och Anton. Vi fick spela mer tillsammans, lärde känna varandra och fick kemi. Då gick det också bättre och vi producerade mer, säger Danielsson.

I vinter fyller han 36 år. Men än så länge ser han inget slut på karriären.

— Så länge jag är motiverad, älskar att spela hockey och kroppen känns bra så vill jag spela och jag spelar gärna i minst två år till. Den dagen motivationen inte längre finns där kommer jag säga det och kliva av, men känslan nu är att det är sjukt roligt att spela och komma till hallen. Det som driver mig är att vinna. Jag vill vara med och vinna här i Brynäs och i Gävle. Det är den största drivkraften.