Landslagsspelare klar för Brynäs IF — Anna Meixner skriver ettårskontrakt
Publicerad: 2020-05-20
Dam
Efter tre år i hemlandet är hon tillbaka i Sverige och SDHL. Anna Meixner har skrivit på för Brynäs IF. — Vi kommer ha ett riktigt bra lag, säger hon.

25-åriga österrikiskan Anna Meixner gjorde seniorlandslagsdebut redan säsongen 2011/12.

Och med undantaget säsongen 2016/17 har hon hela sin karriär spelat i hemlandet.

Men nu är hon klar för Brynäs IF. Forwarden har skrivit på för ett år.

— Anna kan spela både center och forward. Hon är extremt skridskostark och duktig åt båda håll samtidigt som hon har näsa för målet, säger damansvarig Erika Grahm och fortsätter att lyfta fram en av Meixners största styrkor som spelare:

— Hon kommer tillföra väldigt mycket fart. Hon kommer kliva in och vara en av ligans snabbaste spelare.

Den senaste säsongen gjorde Meixner 20 (12+8) poäng på nio matcher för sitt EHV Sabres Wien, klubben hon spelat för sedan 2010/11 sånär som på säsongen 2016/17. Då gjorde hon en säsong i SDHL med HV71 och producerade 16 poäng på 17 matcher, varav tio mål, i grundserien. I slutspelet stod hon för ytterligare fyra poäng (2+2) på sex matcher när HV71 gick till final.

— Jag har haft koll på SDHL sen jag spelade i Sverige. Jag har sett många matcher och ligan håller väldigt hög nivå. Jag är väldigt stolt över att få representera Brynäs och spela i den här ligan, säger Meixner.

— Brynäs har ett riktigt bra lag med många väldigt duktiga spelare och när jag var i Sverige förra gången gillade jag alltid att spela i Gävle. Efter att ha pratat med Erika visste jag att det här skulle passa mig perfekt. Jag är en lagspelare som vill vinna tillsammans som ett lag och jag hoppas att jag kommer kunna bidra med fart och energi på isen.

Meixner ansluter till ett lag som gick från en sjundeplats i grundserien säsongen 2018/19 till en tredjeplats 19/20. Vi tog oss också till semifinal för första gången sen säsongen 2012/13.

— Jag vet att jag i Brynäs har hittat en organisation och ett lag som kommer att ta hand om mig och som kommer hjälpa mig att utvecklas som hockeyspelare. Och jag hoppas att jag kommer att kunna hjälpa laget att vinna många matcher nästa säsong. Vi kommer ha ett riktigt bra lag och jag ser verkligen fram emot att träffa alla, säger hon.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist