Tung förlust hemma mot Leksand
Publicerad: 2021-03-07
En mycket jämn match mot Leksand slutade med förlust 6-5.

Vi fick en tung start i kvällens match där vi redan efter fyra minuters spel hamnade i underläge. Målet kom till när vi hade en avvaktande utvisning och med en extraspelare på isen kunde Carter Camper ge gästerna ledningen med 1-0.

Det skulle sedan bli värre då gästerna kunde utöka sin ledning till 2-0 genom Mattias Göransson, då hade vi bara spelat tolv minuter av den första perioden.

Med tre minuter kvar av perioden så utvisades Jon Knuts för gästerna och i powerplay skulle vi reducera till 2-1.

Det så viktiga målet kom till genom att Bertilsson från blålinjen spelade fram till Rödin som tog några skär in i slottet för att sedan avlossa ett otagbart skott i krysset bakom Juvonen i Leksandsmålet.

Redan efter 46 sekunder i den andra perioden så skulle vi också kvittera. Även denna gång var Rödin inblandad då han spelade fram en framstormande Danielsson som rakade in 2-2 framför mål. Värt att notera var att Simon Bertilsson även på detta mål noterades för en assist.

Glädjen blev dock kortvarig då Leksand bara tre minuter senare återtog sin ledning genom Fredrik Forsberg.

Vi kom sedan tillbaka och kvitterade till 3-3 när Oula Palve bara minuten efter Leksands ledningsmål blev målskytt för andra matchen i rad.

Det såg ut som att vi skulle gå till periodpaus med ställningen 3-3 men med bara 47 sekunder kvar av perioden så återtog Leksand sin ledning till 4-3.

Gästerna gick sedan iväg till 6-3 och såg ut att vinna komfortabelt.

Vi gav oss alltjämt inte och två mål på slutet av Ölund och Rödin gjorde att det blev nerv ända in på slutsignalen men vi lyckades inte kvittera.

Vi åker på en tung förlust i en match där vi vinner skotten med 31-20 men det är målen som räknas. Härnäst väntar Linköping hemma på tisdag.

Brynäs IF - Leksands IF 5-6

Första perioden: 0-1 (04.25) Carter Camper (Mirco Müller, Jonas Ahnelöv). 0-2 (12.27) Mattias Göransson (Marek Hrivik). 1-2 (18.27) Anton Rödin (Simon Bertilsson, Oula Palve) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-2 (20.46) Nicklas Danielsson (Anton Rödin, Simon Bertilsson). 2-3 (23.04) Fredrik Forsberg (Martin Karlsson, Jon Knuts). 3-3 (24.02) Oula Palve (Shane Harper). 3-4 (39.13) Marek Hrivik (Patrik Norén).

Tredje perioden: 3-5 (45.16) Emil Heineman (Carter Camper, Marek Hrivik). 3-6 (47.07) Mirco Müller, Patrik Zackrisson, Oskar Lang). 4-6 (54.04) Linus Ölund (Tomi Sallinen, Niclas Andersén). 5-6 (57.38) Anton Rödin (Shane Harper, Nicklas Danielsson).

Skott: 31-20