Viktor Andrén lämnar Brynäs IF – Samuel Jonsson flyttas upp i SHL-truppen
Publicerad: 2021-12-16
SHL
Viktor Andrén och Brynäs IF går skilda vägar. I stället flyttas junioren Samuel Jonsson tills vidare upp i SHL-truppen. – Det här gör att vi kan vara mer flexibla på marknaden, säger sportchef Johan Alcén.

Brynäs IF och målvakten Viktor Andrén har kommit överens om att avbryta kontraktet i förtid. Det ursprungliga avtalet sträckte sig över denna säsong.

– Viktor har uttryckt en önskan om att gå vidare till en klubb där han kan få mer speltid och vi ser inte att vi kan erbjuda det här hos oss just nu. Vi önskar honom lycka till framöver och tackar honom för tiden här hos oss, säger Johan Alcén, sportchef.

27-årige Andrén kom till Brynäs inför säsongen 2020/21. Under hans 1,5 säsong i klubben har han registrerats för 20 matcher. Under förra säsongen gjorde han även sex matcher som utlånad till Almtuna i hockeyallsvenskan.

– Tiden här blev inte som någon av parterna hade önskat och nu är det dags för mig att gå vidare och försöka få en nystart. Jag vill tacka Brynäs, alla som jobbar i klubben, alla supportrar och andra som engagerar sig runt omkring för den här tiden. Nu skiljs vi åt och tar nya tag på varsitt håll, säger Andrén.

När Andrén nu lämnar Brynäs IF kommer hans plats i SHL-truppen i första hand att fyllas av J20-målvakten Samuel Jonsson. 18-årige Jonsson har redan varit med seniortruppen i matchsammanhang som reserv till Veini Vehviläinen. Jonsson mäter in på 195 centimeter och 91 kilo och han har Strömsbro IF som moderklubb.

– Vi ser Veini som vår förstamålvakt och Samuel som en back up till honom. Veini har precis som resten av laget verkligen spelat bra de senaste matcherna och vi hoppas att han ska fortsätta på den vägen, säger Alcén.

Vi släpper Andrén utan att ha en klar ersättare på plats, hur ser du på risken om Vehviläinen skadar sig?

– Om det händer så hade vi antagligen behövt värva en ny målvakt oavsett och det är en av många parametrar vi väger in i det här. Däremot gör det här tillsammans med andra förändringar i truppen vi gjort tidigare att vi har ekonomiskt utrymme att agera om det skulle dyka upp en målvakt, eller annan spelare, som vi tror kan komma in och stärka laget.

Brynäs IF