Välkommen hem till Brynäs IF, Anders Lindbäck
Publicerad: 2022-05-20
SHL
Brynäs välkomnar hem Anders Lindbäck som efter 13 säsonger med spel på annat håll nu återvänder till Gävle och Brynäs IF. Den 34-åriga målvakten har skrivit på ett kontrakt till 2025.

– Givetvis känns det otroligt bra att Anders väljer att komma hem till Brynäs igen. Både som en skicklig målvakt och som den ödmjuka person han är. Han är en storväxt målvakt som är väldigt rörlig och läser spelet bra. Med sin skicklighet och rutin kommer han definitivt bidra till att stärka vår målvaktssida och att vi blir ett bättre hockeylag, säger sportchef Johan Alcén.

Anders Lindbäck, 34, återvänder till staden där allt en gång tog sin början, till Sätraåsen och till Brynäs. Senast kommer Gävlesonen från tre säsonger med spel i KHL och allra senast i Jokerit. Utöver spel i KHL har Lindbäck genom karriären samlat på sig mängder med rutin från bland annat NHL, AHL och NL.

Lindbäck har IK Sätra som moderklubb och är fostrad i Brynäs juniorled. Han tog vägen genom J18 och J20 innan han säsongen 2008/09 fick sitt genombrott i herrlaget. Tiden i Brynäs herrlag blev en säsong och totalt 24 matcher lång innan målvakten lämnade för den gången. Nu, 13 säsonger senare, vänder han hem på ett avtal över säsongen 2024/25.

– Det känns fantastiskt att komma hem till Gävle och få äran att dra på sig Brynäströjan igen. Att få spela inför alla fantastiska brynäsare är något som jag drömt om länge, säger Anders Lindbäck och fortsätter:

– Viljan av att komma hem har alltid funnits där. Jag menar, ett SM-guld med Brynäs skulle slå allt. Men samtidigt ska det stämma och vara rätt för både mig och Brynäs. Och nu stämde allt och ingen är gladare än jag.

Över ett decennium har passerat sedan Lindbäck senast drog på sig Brynäströjan. Men viljan av att ständigt bli bättre och vinna hockeymatcher är oförändrad.

– Jag kommer från några riktigt bra säsonger och känner att jag är i mina bästa år. Nu kommer jag hem för att visa vad jag kan och för att vinna.

Brynäs IF