Seger borta mot Modo
Publicerad: 2021-10-09
Mäkinen med säsongens tredje nolla och 66 % i powerplay - då inledde vi bortaturnén på bästa möjliga sätt och vann med 2-0 borta mot Modo.

I dagens toppmöte så fick vi se en välspelad men likväl mållös första period.

I den andra växlade vi upp vilket skotten (18) visade. Det lönar sig att skjuta och detta fick Kolowratova erfara för bara tre minuter in i perioden öppnade hon sitt målkonto i Brynäströjan när hon från blålinjen sköt ledningsmålet till 1-0 i powerplay.

Med fem minuter kvar att spela av perioden skulle vi utöka vår ledning till 2-0 och även denna gång fick vi utdelning i powerplay när Nylén-Persson fint framspelad av Stalder sköt sitt fjärde mål för säsongen.

I den tredje perioden saknades det inte målchanser för något av lagen men respektive lags målvakter spikade igen och matchen slutade med seger 2-0.

Imorgon väntar en repris på förra säsongens final när vi åker till Coop Norrbotten Arena för match mot Luleå.

Modo Hockey - Brynäs IF 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (23.03) Samantha Kolowratova (Jenny Antonsson, Jaycee Gebhard) spel fem mot fyra. 0-2 (35.05) Maja Nylén-Persson (Lara Stalder, Anna Meixner) spel fem mot fyra.