Mina Waxin inför Leksand hemma
Publicerad: 2021-11-24
SDHL
För några veckor sedan anslöt Mina Waxin till SDHL-truppen. Veckor som innehållit spel i både SDHL och OS-kval. Första tiden har varit en omställning, men som gick fort. – Det känns kul och det är jätteroligt här och jag trivs bra. Jag kände några sen innan så det känns jättebra, säger Mina Waxin.

I fredags startade SDHL om efter OS-kvalet och vi inledde med seger, 6-1, hemma mot SDE. Den här veckan blir det mer intensivt med inte mindre än tre matcher på fem dagar.

– Mycket återhämtning eftersom det är tre viktiga matcher. Vi ska ta med mycket från matchen mot SDE. Vi gjorde många bra saker då men ska fokusera ännu mer på vårt försvarsspel, säger Waxin.

Kvällens motståndare heter Leksand, en motståndare som vi har bra koll på efter spel i både SDHL och under försäsongen.

– Vi mötte Leksand sist och då vann vi. Men dem är ju bra, de är bättre än förra säsongen och man vet aldrig vad man ska förvänta sig av dem, så det kommer fortfarande vara en svår match.

– Det är ett hårt jobbande lag, åker mycket skridskor och är ganska tuffa i sitt spel. Vi spelar på lite olika sätt så det kan bli svårt för oss men jag tror att vi kommer göra det bra.

Waxin utgår från backposition men har redan hunnit noteras i poängprotokollet, något hon ser fram emot att fortsätta göra.

– Absolut, jag har ju bra spelare runt om mig så förhoppningsvis kommer det mer. Men det är inte det första jag tänker på men förhoppningsvis blir det några.

Köp biljett till kvällens match här.

Brynäs – Leksand

19.00

Monitor ERP Arena

Brynäs IF