”Det brukar bli matcher i hög fart”
Publicerad: 2017-01-25
Herr
Assisterande tränare Tommy Sjödin om torsdagens bortamatch mot Frölunda.

I lördags spelade Brynäs IF bortamatch mot Skellefteå, och fick åka hem till Gävle utan vare sig poäng eller mål. Skellefteå vann matchen med 3-0. Var det en tuff bortamatch?

– Det är alltid tuffa matcher i Skellefteå, säger Tommy Sjödin, assisterande tränare i Brynäs IF. Vi väljer att fokusera på vår prestation. Det finns så klart saker som vi kan göra bättre, men om vi tittar på de senaste matcherna så var matchen i lördags ändå ett steg i rätt riktning. Även om resultatet inte gick vår väg så kändes prestationen bra.

Vad har ni valt att fokusera på den här veckan?

– Vi har vårt sätt att spela, och vi vill hitta tillbaka till vårt spel. Vi jobbar därför med detaljer i spelet som vi slipar på. Det handlar om att påminna och nöta på vissa detaljer. Det är mycket basic när man ska hitta tillbaka, och det är viktigt att göra rätt saker. Spelet utan puck är viktigt.

Hur är känslan i laget efter Skellefteå-matchen?

– Grabbarna längtar till nästa match, och vill ta chansen att komma upp på vinnarspåret igen. Vi kände i lördags att vi är på rätt väg, så nu är det bara framåt som gäller.

Imorgon ska ni möta Frölunda på bortaplan. Frölunda leder serien och har varit starka på hemmaplan. Vad säger du om den kommande matchen?

– Det kommer definitivt att bli en till hög-tempo match, säger Tommy Sjödin. Frölunda spelar sina matcher i ett högt tempo, och det gör vi också så det brukar bli matcher i hög fart när vi möts. De leder ju serien så de är ett starkt lag. Vi har vår plan för hur vi ska spela och vad vi ska göra.

Vad är ert seger-recept inför morgondagen?

– Att vi är riktigt bra i spelet utan puck. Målchanser skapar vi alltid i matchen, det gäller att prioritera det defensiva spelet, samt vara smart i spelet med puck. Det gäller också att grabbarna förbereder sig på bästa sätt så att vi får ut så nära max vi kan i varje spelare. När vi slåss om poängen mot Frölunda så är det vad som krävs.

Laget mot Frölunda

Backpar:

Marc Zanetti – Ryan Gunderson

Lukas Kilström – Elias Fälth

Lucas Carlsson – Jonathan Pudas

Dessutom följer både Marcus Ersson och Johannes Kinnvall med till Göteborg

Kedjor:

Jonathan Granström - Daniel Paille – Johan Alcén

Ponthus Westerholm - Pathrik Westerholm – Jacob Blomqvist

Oscar Lindblom – Jesper Jensen – Kevin Clark

Erik Broman - Samuel Asklöf - Jesper Boqvist

Catarina Carlsson
Huvudpartners
Officiella Partners